Syarikat Faiza Official @syarikat_faiza_official

syarikat_faiza_official

Syarikat Faiza Official. Pastikan Faiza, baru beli. http://www.faizarice.com/

  • 220 posts
  • 1.570 followers
  • 154 following

Syarikat Faiza Official (@syarikat_faiza_official) Recent Photos and Videos

  • Petua Nasi Tidak Cepat Basi. “Aik, aku baru masak nasi ni pagi tadi. Takkan belum malam lagi dah basi. Terpaksa buang semuanya, dahlah perut tengah...
  • Petua Nasi Tidak Cepat Basi. “Aik, aku baru masak nasi ni pagi tadi. Takkan belum malam lagi dah basi. Terpaksa buang semuanya, dahlah perut tengah berkeroncong ni. Silap teknik agaknya tadi. Apa petua masak nasi yang betul?” Hairan juga kalau nasi yang kita masak cepat betul basi. Sedangkan, nasi bungkus yang kita beli di warung dan restoran biasanya boleh tahan sampai ke petang walaupun tidak disimpan dalam peti sejuk. Apa rahsia mereka agaknya? Dengan 7 petua masak nasi ini, anda juga boleh mengelakkan nasi yang dimasak daripada cepat basi. Semoga bermanfaat, semua. Pastikan Faiza, Baru Beli.
  • 70 4 yesterday
  • Beras Siam Wangi Faiza.

Beras Great Wall, Beras Lagenda dan Beras Mongkut adalah Beras Siam Wangi keluaran Syarikat Faiza.

Dapatkan Beras Siam Wa...
  • Beras Siam Wangi Faiza. Beras Great Wall, Beras Lagenda dan Beras Mongkut adalah Beras Siam Wangi keluaran Syarikat Faiza. Dapatkan Beras Siam Wangi Faiza di pasaraya dan kedai runcit berhampiran anda. Pastikan Faiza, Baru Beli.
  • 45 5 yesterday
  • Pelbagai Rempah keluaran Syarikat Faiza Sdn. Bhd.

Boleh dapatkan rempah Faiza di pasaraya-pasaraya dan kedai runcit berhampiran anda.

Dijamin suc...
  • Pelbagai Rempah keluaran Syarikat Faiza Sdn. Bhd. Boleh dapatkan rempah Faiza di pasaraya-pasaraya dan kedai runcit berhampiran anda. Dijamin suci dan berkualiti. Pastikan Faiza, Baru Beli..
  • 62 8 2 days ago
  • Posted @withrepost • @wan_zura_aishah Kari Ayam sedap.. InshaAllah 
#assalamualaikum
#sayamasak
#masakringkas

#serbukkaridaging @syarikat_faiza_of...
  • Posted @withrepost@wan_zura_aishah Kari Ayam sedap.. InshaAllah #assalamualaikum #sayamasak #masakringkas #serbukkaridaging @syarikat_faiza_official Bahan 1/2 ekor ayam - potong..cuci 3 biji kentang - belah 4 6 biji bawang merah - hiris 3 biji bawang putih - hiris 1 inci halia - hiris Rempah 4 sekawan (kayu manis, bunga lawang, bunga cengkih & buah pelaga) Daun kari.. Agak2 26g Serbuk Kari Daging @syarikat_faiza_official 1-2 sudu cili kisar 1 peket kecil kerisik (Gaul sebati) 3 cawan santan 1/4 cawan air asam jawa Garam & serbuk perasa Cara2: 1) Tumis bahan hiris seketika.. Masukkan rempah 4 sekawan & daun kari.. Tumis hingga naik bau 2) Masukkan bahan rempah.. Kacau serata.. Tambah air (agak2) masak sampai terbik minyak 3) Masukkan kentang.. Kemudian ayam..kacau2.. Masak sampai kentang empuk 4) Masuk air asam jawa.. Kacau2 seketika.. Tuang santan.. Biarkan mendidih masak 5) Last Perasakan dgn garam & serbuk perasa jika suka.. Kacau2.. Siap utk dihidang ☺
  • 51 3 2 days ago
  • Datuk Chef Wan menggunakan beras parboiled Faiza untuk masak nasi goreng 😄

Posted @withrepost • @_chefwan58 Another lazy night of just a simple C...
  • Datuk Chef Wan menggunakan beras parboiled Faiza untuk masak nasi goreng 😄 Posted @withrepost@_chefwan58 Another lazy night of just a simple Chinese fried rice. I like using this Faiza par boiled Basmati rice for this dish as it does not have too much starch unlike the usual white rice. As they contained less starch the rice grains does not lump up and stick together. Selain dari texture yang lembut dan panjang kita makan sedikit pun dah rasa kenyang. Its all about getting used to its flavor and texture yang kurang kanji pun. Beras par boil juga baik untuk orang2 yang mengidap penyakit kencing manis kerana kurang kanji dan gulanya likewise kadar indeks Glycemic (IG) yang rendah. Mengikut kajian saintifik makanan yang mempunyai GI yang rendah mempertahankan kadar peningkatan glukos dalam darah. Preparing your own fried rice at home is much better than kita beli di warong2 yang setengah dari perniaga ini tak ambil berat in term of the nutritious values of their fried rice. Sometime they end up so berminyak, guna MSG lagi at times there hardly any proteins or enough vegetables inside. Yang nak untung lebih resort to cheap quality soya loaded with sugar and sodium mau pun sos Tiram with corn starch in their preparation pun ramai. So preparing at home we always have the best control in its nutritious values and food quality. I had fried rice yang rasa hangus pun ada zaman muda2 dulu bila berkerja di bank for dinner. Worst saya tengok some of this perniaga biar aja daging2 ni duduk sebelah kuali itu berjam with out refigeration yg proper. So for that reasons frying your rice at home is so much better. Selamat menjamu selera.
  • 42 1 3 days ago
  • Nasi tidak menggemukkan, malah boleh menurunkan berat badan. Ada yang setuju tak? Kalau tidak setuju, boleh cuba Beras Herba Faiza Taj Mahal kami, ...
  • Nasi tidak menggemukkan, malah boleh menurunkan berat badan. Ada yang setuju tak? Kalau tidak setuju, boleh cuba Beras Herba Faiza Taj Mahal kami, cuba lah. Baru anda akan tau hasilnya. Beras Herba Faiza Taj Mahal adalah beras dari gred Ponni yang diimport khas dari India ini adalah beras yang kurang kanji dan diperakui oleh National Diabetes Institute (NADI) sebagai beras untuk pesakit diabetes dan bagi yang mementingkan kesihatan dalam kehidupan seharian. Pastikan Faiza, Baru Beli..
  • 65 7 3 days ago
  • Kalau nak diet sangat pun janganlah sampai mcmni ye 😂😂😂 Makanlah #berasherbafaiza

Selamat berhujung minggu!
  • Kalau nak diet sangat pun janganlah sampai mcmni ye 😂😂😂 Makanlah #berasherbafaiza Selamat berhujung minggu!
  • 50 13 6 days ago