#dietherbalife Instagram Photos & Videos

dietherbalife - 493.1k posts

Top Posts

Latest Instagram Posts

  • BAHAYA Terlalu Banyak Makan Makanan Berminyak
1. GANGGUAN SISTEM PENCERNAAN
Saat Anda makan-makanan berminyak seperti gorengan, jumlah minyak yang ...
  • BAHAYA Terlalu Banyak Makan Makanan Berminyak 1. GANGGUAN SISTEM PENCERNAAN Saat Anda makan-makanan berminyak seperti gorengan, jumlah minyak yang berlebih akan memberikan tekanan pada sistem pencernaan. Di antara nutrisi lainnya seperti karbohidrat dan protein, lemaklah yang paling lambat untuk dicerna dan memerlukan enzim untuk memecahnya. Nah, hal ini akan membuat sistem pencernaan Anda bekerja lebih berat untuk memecah lemak yang berasal dari makanan berminyak tersebut. Gejala yang paling umum saat seseorang mengalami gangguan pencernaan akibat mengonsumsi makanan berminyak adalah sakit perut dan diare. 2. MERUSAK BAKTERI BAIK DI USUS Di dalam usus terdapat bakteri baik yang dikenal dengan mikrobioma. Fungsinya adalah menjaga kekebalan tubuh (sistem imun). Nah, jika Anda terlalu banyak mengonsumsi makanan berminyak, hal tersebut akan merusak bakteri baik di dalam usus Anda. Tentu akibatnya adalah sistem imun melemah. 3. MEMICU MUNCULNYA JERAWAT Makanan berminyak juga dapat membuat kelenjar minyak di kulit memproduksi lebih banyak minyak. Nah, tambahan minyak ini yang nantinya akan berkontribusi terhadap pertumbuhan jerawat. Jika sebelumnya Anda sudah memiliki satu dua jerawat di wajah, makanan berminyak juga dapat meningkatkan peradangan. Akibatnya, ini akan membuat jerawat yang sudah ada di wajah Anda makin bertambah parah. 4. MENINGKATKAN RISIKO OBESITAS Makanan tinggi lemak biasanya juga tinggi kalori, karena satu gram lemak setara dengan 9 kalori. Jadi, satu sendok teh minyak gorengan dapat diperkirakan menyumbang sekitar 45 kalori. hal ini memicu terjadinya Obesitas 5. MENINGKATKAN RISIKO PENYAKIT JANTUNG dan DIABETES Para peneliti menemukan bahwa mereka yang makan gorengan sebanyak 4-6 kali seminggu memiliki risiko hingga 39 persen untuk terkena diabetes tipe 2 dan 23 persen terkena penyakit jantung dibandingkan dengan yang makan gorengan sekali seminggu. 6. MENINGKATKAN RISIKO KANKER National Cancer Institute menyarankan untuk mengkonsumsi tidak lebih dari 10 persen kalori Anda dari lemak jenuh setiap hari dan sebisa mungkin untuk menghilangkan lemak trans dari makanan yang Anda konsumsi setiap hari untuk mengurangi risiko kanker. >>CEK BIO<<
  • 2 1 7 minutes ago
  • Dengan Menu Begini bisa turun Berat Badan Lohh 😱
.
Diet mu boleh makan nasi?
Dan boleh ngemil pagi dan ngemil sore?
Sarapan pagi dan malam hari pu...
  • Dengan Menu Begini bisa turun Berat Badan Lohh 😱 . Diet mu boleh makan nasi? Dan boleh ngemil pagi dan ngemil sore? Sarapan pagi dan malam hari pun ada? . Total 5x makan bisa  #turunberatbadan dg cara sehat asik dan ga bosenan 💃🏻 . Diet Kenyang Premium Coaching akan ngebantu kamu  #diet tapi tetap makan 🤗 . Saya siap bimbing program kamu dgn Menu bervariasi setiap harinya, yg bikin Diet kamu kenyang tanpa rasa Lapar. . ✏ Naya ideal langsing 13 kg ✏ Berpengalaman 3 th sbg pembimbing bersertifikat resmi. Dan membantu orang-orang mendapatkan berat badan Idealnya . 👉 Konsultasi klik link whatsapp di biodata @nayaordinary 👉 Garansi Uang Kembali!
  • 0 1 9 minutes ago
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 1 0 14 minutes ago
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 1 0 17 minutes ago
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 2 0 21 minutes ago
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 3 1 21 minutes ago
  • Ikan bakar belakang istana🤤
.
Siapa pernah makan ikan bakar kat belakang istana lama?
.
Kedai ikan bakar belakang istana ni antara yang famous tau...
  • Ikan bakar belakang istana🤤 . Siapa pernah makan ikan bakar kat belakang istana lama? . Kedai ikan bakar belakang istana ni antara yang famous tau. Kalau datang time peak hour confirm penuh! . Memang tak dinafikan ikan bakar dia sedap. Macam-macam jenis ikan ada. Bukan ikan bakar je, ayam bakar, sotong dan kerang bakar pon ada . Dan size ikan dia besar. Kalau makan sorang, letih jugak nak habiskan portion ikan tu. Tapi puas hati lah dengan harganya . Uolls area kl boleh la try makan ikan bakar kat belakang istana ni . . 🌟*PROJEK KURUS SESI MARCH*🌟 KEPAKARAN KAMI DGN BANTU ANDA: ✅Turun 5-15kg & shapeloss ✅100% Online & worldwide ✅Daily meal checking ✅Mealplan Mudah Untuk Kurus ✅Support group yang sentiasa bagi semangat . UNTUK 18 TAHUN KE ATAS SAHAJA . Coach Nurul 013-3116180 (Total turun 22kg lps deliver 2 baby & maintain Berat Ideal) . Coach Ami 017-2656673 (Total turun 10kg & maintain Berat Ideal 9tahun) . #mudahnyekurusfitbilaadacoach #teamcoachingnurulami
  • 14 1 23 minutes ago