#dietmalaysia Instagram Photos & Videos

dietmalaysia - 31.5k posts

Top Posts

  • Guru besar ni belajar sendiri all the step untuk inspired student supaya lebih aktif berbanding menghadap komputer
.
Menarik kan??
  • Guru besar ni belajar sendiri all the step untuk inspired student supaya lebih aktif berbanding menghadap komputer . Menarik kan??
  • 2805 118 9:22 AM Feb 8, 2019
  • Nak tgk berapa ramai yg aktif!!! NEW YEAR NEW YOU.

Order @ezdiet 35days special weightloss program & lose 10-15kg after u complete the program. Sa...
  • Nak tgk berapa ramai yg aktif!!! NEW YEAR NEW YOU. Order @ezdiet 35days special weightloss program & lose 10-15kg after u complete the program. Sampai bila azam utk kurus setakat azam je. Order je @ezdiet meal plans. Order now at www.ezdiet.com.my
  • 13051 671 2:37 AM Feb 8, 2019

Latest Instagram Posts

  • CREAM CHEESE FINGER SANDWICHES

INGREDIENTS
โ€ข	1 1/2 CUPS ASSORTED VEGETABLES, CHOPPED (SUCH AS ENGLISH CUCUMBER, PEELED CARROT, BELL PEPPER, WATERC...
  • CREAM CHEESE FINGER SANDWICHES INGREDIENTS โ€ข 1 1/2 CUPS ASSORTED VEGETABLES, CHOPPED (SUCH AS ENGLISH CUCUMBER, PEELED CARROT, BELL PEPPER, WATERCRESS, BABY SPINACH, AND RED ONION) โ€ข 1 8-OUNCE CONTAINER CREAM CHEESE (SOFTENED) โ€ข 30 GM AVOCADE SLICES โ€ข SALT (TO TASTE) โ€ข PEPPER (TO TASTE) โ€ข 2 LOAVES WHOLEMEAL BREAD NEW YEAR NEW YOU. Order @ezdiet 35days special weightloss program & lose 10-15kg after u complete the program. Sampai bila azam utk kurus setakat azam je. Order je @ezdiet meal plans. Order now at www.ezdiet.com.my
  • 59 6 18 minutes ago
  • PILIHAN DI TANGAN KITA๐Ÿ’ช๐Ÿป
.
Yes tak dpt dinafikan lepas bersalin, badan mmg out of shape.. ada stretch mark, ada baby fat di perut, punggung dan p...
  • PILIHAN DI TANGAN KITA๐Ÿ’ช๐Ÿป . Yes tak dpt dinafikan lepas bersalin, badan mmg out of shape.. ada stretch mark, ada baby fat di perut, punggung dan peha melebar..kulit dan buah dada tak tegang mcm masa anak dara.. . . TAPI......!!!! Kita bukan pokok.. kita mampu mengubahnya.. . Jangan salahkan takdir, jgn salahkan anak2.. kita boleh usaha utk firm kan balik, shaping kan balik, jaga pemakanan, mula bersenam.. jgn pasrah.. jgn tipu sendiri..mana ada kita suka badan kita bam bam.๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ . Kalau tgok mat salleh, lepas bersalin pun boleh ada six pack.. boleh tone dan shaping kan badan.. . Malah lebih seksi drp sebelum mengandung.. hot mommy...wow..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ kalau mereka boleh lakukan, kita pasti boleh... ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป . Betulkan niat.. nak cantik utk suami.. bukan gelebeh sana sini tp husband maintain je slim.. ๐Ÿ˜ญ โœ…UBAH MINDSET โœ…SET TARGET โœ…COMMIT & EFFORT.. . Jom..๐Ÿ’ช๐Ÿป masih tak terlambat.. Baru la la jadi hot mama..ouh yeahh.. ๐Ÿ’ƒ๐Ÿป . #genganakempat . . Personal coaching & group coaching . . ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ ON NOTIFICATION untuk tidak terlepas lebih banyak tips menarik dari Adieja ๐Ÿ˜‰ . ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ Kurus Fit Online Coaching untuk intake MAC 2019 telah dibuka. . Yang serius nak turun berat 3-10KG sempena nak raya boleh la tekan link kat bio kami @adie_ieja . . . Adieja 0166221589
  • 3 2 28 minutes ago
  • Betapa air kosong sangat bagus untuk badan kita...
.
Cuba senaraikan kat coach apa yang bagus utk badan kita bila kita minum air manis mcm teh tari...
  • Betapa air kosong sangat bagus untuk badan kita... . Cuba senaraikan kat coach apa yang bagus utk badan kita bila kita minum air manis mcm teh tarik,air berkarbonat dan seangkatan...๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” . Jom mula skrg...cube try minum 1 gelas dulu dan tingkatkan sedikit demi sedikit... . Nak tahu x macam mana nak cukupkan pengambilan air seharian.... . Personal coaching & group coaching . . ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ On Notification untuk tidak terlepas lebih banyak tips menarik dari Adieja ๐Ÿ˜‰ . ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ Kurus Fit Online Coaching untuk intake MAC 2019 telah dibuka. . Yang serius nak turun berat 3-10KG sempena nak raya boleh la tekan link kat bio kami @adie_ieja . . . Adieja 0166221589
  • 6 2 37 minutes ago
  • GUNA PSIKOLOGI UNTUK KURUS
.
Kat sini ada sedikit tips bagi siapa nak keluar lunch kejap lagi ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
.
Selain mnum air sebelum makan, guna pinggan yg...
  • GUNA PSIKOLOGI UNTUK KURUS . Kat sini ada sedikit tips bagi siapa nak keluar lunch kejap lagi ๐Ÿ‘‡๐Ÿป . Selain mnum air sebelum makan, guna pinggan yg kecik utk makan juga merupakan trick yg bagus utk menipu otak anda...hehe..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . Kalau pinggan besar, automatik anda akan amik makanan yg lebih...kalau amik sikit, rasa kosong plak pinggan tu..haha..๐Ÿค” . Tapi kalau guna pinggan yg kecik,baru amik makanan sikit, pinggan dah penuh.. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ . . Personal coaching & group coaching . . ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’ฏ On Notification untuk tidak terlepas lebih banyak tips menarik dari Adieja ๐Ÿ˜‰ . ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ Kurus Fit Online Coaching untuk intake MAC 2019 telah dibuka. . Yang serius nak turun berat 3-10KG sempena nak raya boleh la tekan link kat bio kami @adie_ieja . . . Adieja 0166221589
  • 8 2 an hour ago
  • JOM UBAH CARA MASAK
.
Ingat x iklan yg sebut "Kukus, Grill, Panggang?"?
.
Haaaa... 3 cara masak ni cara yang terbaik.
.
Kenapa kene tukar cara masa...
  • JOM UBAH CARA MASAK . Ingat x iklan yg sebut "Kukus, Grill, Panggang?"? . Haaaa... 3 cara masak ni cara yang terbaik. . Kenapa kene tukar cara masak? Ok mcm ni, kalau kita goreng, deep fried, banyak minyak yg kita guna dan ayam serap lebih banyak minyak. . Dari segi nutrisinya, mungkin dah hilang khasiatnya akibat tindak balas minyak panas. . Dari segi kalori, ayam goreng lebih tinggi berbanding ayam bakar. . Sama juga kalau sayur. Jika kita goreng sayur, khasiatnya mungkin sudah berkurangan. . Lebih bagus celur2 atau makan fresh shj. Khasiatnya lebih terjamin. . Kurus Online Coaching Intake MAC . โœ” Personal dan group coaching โœ” Meal plan beserta resepi sihat 30 hari โœ” Combo workout dari rumah โœ” Groceries checklist . ๐Ÿ”Š PENDAFTARAN SUDAH DI BUKA ๐Ÿšซ SLOT TERHAD . Coach AinNazam +60137731660
  • 22 1 2 hours ago
  • SAYA DH DIET TAPI KENAPA BERAT TAK TURUN TURUN JUGAKKK, GIVAPP LA MCM NI ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
.
Siapa yang ada masalah mcm ni? Rasa dah makan sikit, dah contro...
  • SAYA DH DIET TAPI KENAPA BERAT TAK TURUN TURUN JUGAKKK, GIVAPP LA MCM NI ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ . . Siapa yang ada masalah mcm ni? Rasa dah makan sikit, dah control portion, tak makan makanan berminyak bergoreng, awatlaaa berat tak jugak turun. . . Cuba check senarai ni. Ada tak yang awk selalu buat? Kesilapan kebanyakan mereka yg berdiet ialah TAKTAHU TENTANG KALORI TERSEMBUNYI DALAM MAKANAN. . . Makan sup, tapi dalam sup banyak garam , perasa dan sebagainya. Makan nasi segenggam tapi kuah kari banjir. Hati2 ya, lepas ni boleh check dan elakkan 6 kalori tersembunyi ni okay. . . Jangan lupa save & tag kengkawan korang yg sedang diet tapi tak kurus kurus ya ๐Ÿ™๐Ÿป . . #kalorimakanan #dietkalori #intermittentfastingmalaysia #atkinsmalaysia #tipsdetox #eatcleanmalaysia #dietmalaysia #dietsihat #diettanpaberlapar #sukusukuseparuh #jomdiet #kurussihat
  • 34 1 2 hours ago
  • โ˜€๏ธโœจ The best feeling in the world? To never part with your bed! ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ Just hand over a glass of Harmonyยฎ Previa and something to read in leisure (a ...
  • โ˜€๏ธโœจ The best feeling in the world? To never part with your bed! ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ Just hand over a glass of Harmonyยฎ Previa and something to read in leisure (a magazine with reversed cover ๐Ÿคฃ), thank you very much. Time to recharge that hardworking brain of yours! ๐Ÿง โšก๏ธ
  • 7 1 3 hours ago
  • SIAPA ADA KENDURI HARINI? JOM MAKAN ๐ŸŒ DULU!๐Ÿ˜‰
.
.
Ni sebenarnya salah satu perkara yg boleh kita buat sebelum pergi ke kenduri. Banyak sgt manfaat...
  • SIAPA ADA KENDURI HARINI? JOM MAKAN ๐ŸŒ DULU!๐Ÿ˜‰ . . Ni sebenarnya salah satu perkara yg boleh kita buat sebelum pergi ke kenduri. Banyak sgt manfaatnya kalau kita makan buah dulu sbeelum ke kenduri. Buah lain pon boleh jugak. Hehe . . Kita isi dulu perut dgn buah sebab buah ni kaya serat. Kaya serat means buah ni akan buat kita rasa kenyang. Nanti masa dah sampai tempat kenduri, takde lah selera makan tu mcm monster!๐Ÿ‘ป Lagi pon, sebelum kita isi perut dgn makanan2 kenduri tu, kan lebih elok kita bg perut kita vitamin2 dulu. Nanti perut kita pon akan rasa selesa je. Perut kita ni ada hak utk dapatkan yg terbaik. So, why not kan? . . TIPS BONUS KE KENDURIโคตโคตโคต 1. Minum air kosong shja. 2. Banyakkan berbual drpd makan (bkn membawang) 3. Pilih sayur ulaman berbanding tumis . . Okay jom siap2 pegi kenduri! ๐Ÿ‘—๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘œ๐ŸŒ‚๐Ÿ’„๐Ÿ’๐Ÿ’‹
  • 12 1 3 hours ago
  • Tahukah anda? Besar khasiat utk kacang pistachio nih๐Ÿ˜Ž
.
Sbb tu kami sendiri, mmg ad dalam menu utk snacking salah satu kekacang ialah pistachio. T...
  • Tahukah anda? Besar khasiat utk kacang pistachio nih๐Ÿ˜Ž . Sbb tu kami sendiri, mmg ad dalam menu utk snacking salah satu kekacang ialah pistachio. Tapi x boleh banyak2. 30 biji je boleh! . Dah snacking? Jum snacking sekarang. . Click link di bio @dani_dinie utk details program ๐Ÿ˜ . ๐Ÿ‘ฉ๐ŸปDani ๐Ÿคธ๐Ÿปโ€โ™€๏ธKurus Fit Online Coaching ๐Ÿ“ฒ0104249427
  • 15 1 3 hours ago
  • NEW YEAR NEW YOU.

Order @ezdiet 35days special weightloss program & lose 10-15kg after u complete the program. Sampai bila azam utk kurus setakat ...
  • NEW YEAR NEW YOU. Order @ezdiet 35days special weightloss program & lose 10-15kg after u complete the program. Sampai bila azam utk kurus setakat azam je. Order je @ezdiet meal plans. Order now at www.ezdiet.com.my
  • 171 7 3 hours ago
  • Pagi2 dpt feedback mcm ni memang rasa ohsem sgt! ๐Ÿ˜‰
.
.
Kita jaga makan bukan sbb nak kurus semata-mata. Malah utk kesihatan jugak. โคโค
  • Pagi2 dpt feedback mcm ni memang rasa ohsem sgt! ๐Ÿ˜‰ . . Kita jaga makan bukan sbb nak kurus semata-mata. Malah utk kesihatan jugak. โคโค
  • 7 1 4 hours ago