#intermittentfastingmalaysia Instagram Photos & Videos

intermittentfastingmalaysia - 15.4k posts

Top Posts

  • โœ… Follow @fatlossgo For More HEALTHY Tips โค.
-
Tag Your Friends โคต
-
๐Ÿ‘‰ Follow @FatLossGo ๐Ÿ‘ˆ
๐Ÿ‘‰ Follow @FatLossGo ๐Ÿ‘ˆ
๐Ÿ‘‰ Follow @FatLossGo ๐Ÿ‘ˆ
-
โžก Ple...
  • โœ… Follow @fatlossgo For More HEALTHY Tips โค. - Tag Your Friends โคต - ๐Ÿ‘‰ Follow @FatLossGo ๐Ÿ‘ˆ ๐Ÿ‘‰ Follow @FatLossGo ๐Ÿ‘ˆ ๐Ÿ‘‰ Follow @FatLossGo ๐Ÿ‘ˆ - โžก Please Leave a Like โค And Share Your Thoughts In The Comments Below ๐Ÿ™. - โœ… Credits: @mazerfitness
  • 1100 67 4 days ago
  • At fasting news, we represent fasting in itโ€™s traditional sense. Meaning the complete abstinence of calories in either food or beverage form.โ €
* ~โ €...
  • At fasting news, we represent fasting in itโ€™s traditional sense. Meaning the complete abstinence of calories in either food or beverage form.โ € * ~โ € * However, that being said. We are not the fasting police. And we donโ€™t want to be. We have received quite harsh comments because of this. So, we want to take the time to clear something up.โ € * ~โ € * Fasting can be used to accomplish different goals. Some of you want to lose weight. Some of you want to be healthier, some stronger, or as a way to manage a medical condition. โ € * ~โ € * Now, everyone is different and is fasting for different reasons. This is why nowadays we see variations in the ways you can โ€˜fastโ€™.โ € * โ € * We have:โ € * - Dry fastsโ € * - Water fastsโ € * - juice fastsโ € * - protein fastsโ € * - BPC fasts โ € * โ € * There are people who believe if you consume less than 50 calories you havenโ€™t broken your fast. And others that believe consuming fat doesnโ€™t break a fast because there is no insulin response.โ € * ~โ € * And guess what? Youโ€™re all right. If โ€˜fastingโ€™ a certain way helps YOU move to toward your goal, then keep doing what is working.โ € * ~โ € * At the end of the day we are all trying to be healthier in one way shape or form.โ €
  • 6063 171 10:18 PM Jan 17, 2019
  • #rienaMDchallenge 
Day 2
Breakfast
.
Alhamdulillah berjaya mengharungi day 1 dengan jayanya. So far i rasa ok jugak diet ni sebb x lapar,walaupun k...
  • #rienaMDchallenge Day 2 Breakfast . Alhamdulillah berjaya mengharungi day 1 dengan jayanya. So far i rasa ok jugak diet ni sebb x lapar,walaupun kalori amik sikit je tapi rasa kenyang tu lama jugak lah, mayb sebb dinner die heavy kan so malam x lapar gtu . I pun gedik p timbang pagi ni sebb x sabar kan nk tau result die. So pagi ni turun 800 gm dalam masa satu hari,before 71.2 kg tau today morning 70.4 kg. . So today last day,sepatutnya buat 3 hari tapi i mmpu buat 2 hari je sebb esok dah ade hal xleh nk buat dah. Xpe balik nnt i buat 3 hari punya. . Breakfast hari ni Telur sebiji Roti sekeping Pisang kecik sebiji Air green tea,ikut dlm plan meal tu x de green tea tapi sebb every morning dah amik so rasa x puas plak x de green tea. Plus green 0 kcal xde effect pun kann. . Happy weekend semua. ๐Ÿ˜ป๐Ÿ˜ป . #eatcleanmalaysia #militarydietmalaysia #militarydiet #eatclean #homecooked #malaysiafood #menusihat #sukusukuseparuh #intermittentfastingmalaysia #misikurusriena
  • 182 18 4 hours ago
  • IF Day 23
.
.
.
First meal tadi makan buah epal dan oren dulu
.
.
Second meal sama mcm kemarin sbb spaghetti tu buat lebih๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Šcuma harini ada
Spagh...
  • IF Day 23 . . . First meal tadi makan buah epal dan oren dulu . . Second meal sama mcm kemarin sbb spaghetti tu buat lebih๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Šcuma harini ada Spaghetti tomyam Ayam bakar Jagung rebus Brokoli steamed . . Resepi spaghetti tomyam *Bhn tumbuk 1/2 inchi Lengkuas 2 batang Serai 5 biji cili padi merah kalau nk pedas lebihkan 2 helai Daun limau purut 1 biji Tomato 1sk plum sugar thai Bahan lain Ayam atau apa2 seafood yg di minati 2 sb Pes tomyam adabi @ apa2 brand pun ok Sedikit sos ikan Sedikit serbuk nasi goreng tomyam adabi Limau nipis Daun ketumbar Carrot Cauliflower Sedikit cooking cream @ susu cair 1 sb olive oil . . Cara masak Tumis bahan tumbuk kemudian masukkan pes tomyam,sedikit air dan ayam gaul sebati..masukkan sos ikan, serbuk nasi grg tomyam, air limau nipis, carrot, cauliflower boleh tambahkan air sedikit lagi..last masukkan tomato, cooking cream dan spaghetti..taburkan daun ketumbar..siap (dlm tu saya tak letakkan ayam sbb saya buat ayam bakar tu๐Ÿ˜Š) #lunchbox #sukusukuseparuh #intermittentfastingmalaysia #resepispaghettitomyam
  • 450 37 4:01 AM Jan 23, 2019
  • ๐ŸŒตReport untuk seminggu challenge 23:1 IF - omad. Alhamdullilah berjaya hilangkan 2.4kg dalam seminggu. - ๐ŸŒตGaraยฒ grand cheat dekat Sandakan, berat...
  • ๐ŸŒตReport untuk seminggu challenge 23:1 IF - omad. Alhamdullilah berjaya hilangkan 2.4kg dalam seminggu. - ๐ŸŒตGaraยฒ grand cheat dekat Sandakan, berat Atam naik ke angka 63.9kg masa balik ๐Ÿ˜‚ Tapi tak apa, Atam tak menyesal sebab memang macam itulah Atam setiap kali travel. Bila Atam travel, Atam x kira food kalori tapi Atam still juga akan buat light workout sikitยฒ. Tapi kalau yang boleh kawal kalori masa travel lagi bagus ๐Ÿ’ช๐Ÿผ - ๐ŸŒตActually ini dah 2nd time Atam buat 7days detox omad bila balik travel and keduaยฒnya berikan hasil yang sama iaitu hilang kilos lebih cepat dari Atam buat IF 16:8 - ๐ŸŒตAtam plan nak sambung lagi challenge ni minggu depan for another round. Bukan sebab Atam nak cepat hilang kilos ya sebab as I said before Atam hilang 1-2kg sebulan pun Atam ok as long ada progression. - ๐ŸŒตCuma Atam perasan, Atam kurang rasa lapar bila buat omad ni dari buat 16:8 and food kalori atam jarang mencanak naik. Dalam seminggu challenge ni sekali je kalori above 2000kal...kalau atam buat 16:8 selalu sangat food kalori terbabas ๐Ÿ™ˆ - ๐ŸŒต So bagi Atam IF + diet kalori + light workout memang terbukti boleh turunkan berat badan. Tapi kena sentiasa ingat apa yang berjaya pada org lain, mungkin x berjaya pada kita. Apa yang berjaya pada kita, maybe orang lain buat tak berjaya. So, kita kena try and error untuk cari diet yang serasi ok. - #dietcaraatam #intermittentfastingmalaysia #dietkalori #sukusukuseparuh #eatcleanmalaysia #slimdanfit #slimdansihat #jauhiobesiti #gayahidupsihat #makan #masak #infodietatam
  • 198 55 11:53 PM Feb 4, 2019

Latest Instagram Posts

  • Roasted eggplant boats, stuffed with lamb cooked in marinara sauce and topped with shredded mozzarella & Parmesan cheese. Dig in ๐Ÿ˜‹
  • Roasted eggplant boats, stuffed with lamb cooked in marinara sauce and topped with shredded mozzarella & Parmesan cheese. Dig in ๐Ÿ˜‹
  • 20 1 42 minutes ago
  • Slice eggplants in half. Cut it criss cross like shown in the photo.
Eggplant was sprinkled with salt and let to rest for 30mins. Wipe the moisture...
  • Slice eggplants in half. Cut it criss cross like shown in the photo. Eggplant was sprinkled with salt and let to rest for 30mins. Wipe the moisture off the eggplants with a paper towel, sprinkle some garlic powder, pepper and olive oil. โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€” Preheat the oven for 200ยฐC. Arrange the eggplants cut side down on the baking sheet and roast it for 1 hour. โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€” After the eggplants has roasted for an hour, let it rest for 10 mins and scoop the flesh out to create a boat. I left a thin layer of flesh in. Add the meat sauce and top it off with shredded mozzarella and Parmesan. Let the eggplant boats bake in for a further 7-10 mins or until the cheese melts.
  • 16 1 an hour ago
  • Guna madu stik je klu nak senang kira kalori bg yg berdiet... Cukup 1 stik sehari je. Makanan sunnah ni ada sukatan juga nak consume. 
Berlebihยฒan ...
  • Guna madu stik je klu nak senang kira kalori bg yg berdiet... Cukup 1 stik sehari je. Makanan sunnah ni ada sukatan juga nak consume. Berlebihยฒan boleh jadi mudarat pulak๐Ÿ˜. Sebagai pemanis semulajadi menggantikan gula putih. Nak pemanis O kalori,sila guna stevia ye. Pemanis stevia pun byk jenis. Ada serbuk ,ada dlm bentuk tablet , dan ada jenis cecair. Satu stik madu ni berat lebih kurang 8g-10g/ml . (depend pada stik) 100g = 304kcal 10g = 30.4kcal Nota : untuk sukatan cecair , gram dan ml sama je ๐Ÿ˜Š Antara 3 orang anak kaklong ni, Angah je yg suka mkn madu ni. Sampai kena sorok ๐Ÿ˜‚ gambar #PhoPbyMuniraZ #madustik #pemanissemulajadi #intermittentfastingmalaysia #dietkalori
  • 3 0 1 hours ago
  • 16 Feb 2019 | started weight
-
Semalam dah start puasa pukul 6pm, so far okayy la hehe
Kiranya dah officially start IF with Dstyle ๐Ÿ˜„
Nanti closing...
  • 16 Feb 2019 | started weight - Semalam dah start puasa pukul 6pm, so far okayy la hehe Kiranya dah officially start IF with Dstyle ๐Ÿ˜„ Nanti closing window baru nak post makan apa utk Day 1 - Will see the different in 2 weeks ๐Ÿ’ช๐Ÿป D you can do it, in sha allah. Chaiyokkkk - #sisnakurusd #intermittentfastingmalaysia
  • 4 4 2 hours ago
  • SAYA DH DIET TAPI KENAPA BERAT TAK TURUN TURUN JUGAKKK, GIVAPP LA MCM NI ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
.
Siapa yang ada masalah mcm ni? Rasa dah makan sikit, dah contro...
  • SAYA DH DIET TAPI KENAPA BERAT TAK TURUN TURUN JUGAKKK, GIVAPP LA MCM NI ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ . . Siapa yang ada masalah mcm ni? Rasa dah makan sikit, dah control portion, tak makan makanan berminyak bergoreng, awatlaaa berat tak jugak turun. . . Cuba check senarai ni. Ada tak yang awk selalu buat? Kesilapan kebanyakan mereka yg berdiet ialah TAKTAHU TENTANG KALORI TERSEMBUNYI DALAM MAKANAN. . . Makan sup, tapi dalam sup banyak garam , perasa dan sebagainya. Makan nasi segenggam tapi kuah kari banjir. Hati2 ya, lepas ni boleh check dan elakkan 6 kalori tersembunyi ni okay. . . Jangan lupa save & tag kengkawan korang yg sedang diet tapi tak kurus kurus ya ๐Ÿ™๐Ÿป . . #kalorimakanan #dietkalori #intermittentfastingmalaysia #atkinsmalaysia #tipsdetox #eatcleanmalaysia #dietmalaysia #dietsihat #diettanpaberlapar #sukusukuseparuh #jomdiet #kurussihat
  • 34 1 2 hours ago
  • These babies are ready to go into the oven ๐Ÿ†
  • These babies are ready to go into the oven ๐Ÿ†
  • 20 1 2 hours ago
  • #rienaMDchallenge 
Day 2
Breakfast
.
Alhamdulillah berjaya mengharungi day 1 dengan jayanya. So far i rasa ok jugak diet ni sebb x lapar,walaupun k...
  • #rienaMDchallenge Day 2 Breakfast . Alhamdulillah berjaya mengharungi day 1 dengan jayanya. So far i rasa ok jugak diet ni sebb x lapar,walaupun kalori amik sikit je tapi rasa kenyang tu lama jugak lah, mayb sebb dinner die heavy kan so malam x lapar gtu . I pun gedik p timbang pagi ni sebb x sabar kan nk tau result die. So pagi ni turun 800 gm dalam masa satu hari,before 71.2 kg tau today morning 70.4 kg. . So today last day,sepatutnya buat 3 hari tapi i mmpu buat 2 hari je sebb esok dah ade hal xleh nk buat dah. Xpe balik nnt i buat 3 hari punya. . Breakfast hari ni Telur sebiji Roti sekeping Pisang kecik sebiji Air green tea,ikut dlm plan meal tu x de green tea tapi sebb every morning dah amik so rasa x puas plak x de green tea. Plus green 0 kcal xde effect pun kann. . Happy weekend semua. ๐Ÿ˜ป๐Ÿ˜ป . #eatcleanmalaysia #militarydietmalaysia #militarydiet #eatclean #homecooked #malaysiafood #menusihat #sukusukuseparuh #intermittentfastingmalaysia #misikurusriena
  • 182 18 4 hours ago
  • "Akak dah berumur 40an, boleh ke akak turun dengan program ni? Macam2 dah cuba sebelum ni, berat susah nak turun."
๐Ÿ‘†๐Ÿผbanyak saya terima soalan ma...
  • "Akak dah berumur 40an, boleh ke akak turun dengan program ni? Macam2 dah cuba sebelum ni, berat susah nak turun." ๐Ÿ‘†๐Ÿผbanyak saya terima soalan macam ni lately. Yes, umur berkait rapat dengan body metabolism. Tapi tu bukan the only factor yg kena ambik kira untuk weight management. Dalam SuriKurus coaching ni, kami sediakan personalized mealplan utk setiap coachee, ikut keperluan badan masing2. So basically, anda TETAP BOLEH turun berat tanpa mengira usia & lifestyle. ๐Ÿ˜ Mealplan & coaching sangat MUDAH & BEKESAN. So no worries ya! ๐Ÿ˜˜ SWIPE โชโชโช utk tengok transformation Suries yg berusia 40s ke atas dlm SuriKurus coaching ni. Ada yg berumur 40s & late 40s. Ada jgk yg berusia 50an ke atas. Sebenarnya ramaiiii lagi yg berusia 40an ke atas ni, cuma ada yg x izinkan post gambar. So kite post yg izin je lah. ๐Ÿ˜ Inspiring kan? Umur bukan halangan untuk turun berat dgn sihat. Join SuriKurus #NOEXCUSEMOVEMENT sempena Kurus Sebelum Puasa ni! Start now๐Ÿ“ฒ0182234079 #herbalifemalaysia #coachkurusonline #herbalifecoachmalaysia #onlinecoaching
  • 7 1 4 hours ago
  • Jangan takut diet sbb lapar k. Kalau lapar maksudnya kena makan. Pemilihan makanan tu yg penting utk kenyang lebih lama. 
Especially orang yg berat...
  • Jangan takut diet sbb lapar k. Kalau lapar maksudnya kena makan. Pemilihan makanan tu yg penting utk kenyang lebih lama. Especially orang yg berat 90Kg keatas, metabolisma orang yg kategori berat 90Kg + ni sangat tinggi. Jadi normal kalau anda lebih lapar berbanding orang yg lebih ringan beratnya. Dan anda kena makan lebih banyak dari orang lain. Pasni jangan takut makan bila lapar ya ๐Ÿ˜‰ ANDA JENIS CEPAT LAPAR? Men join SuriKurus Coaching untuk dapat mealplan turun berat tanpa berlapar ๐Ÿ˜ ๐Ÿ“ฒ0182234079 #herbalifecoachmalaysia #coachkuruswanita #herbalifemalaysia #onlinecoaching
  • 7 1 5 hours ago
  • PUDING SANTAN CHIASEED DENGAN BUAH PLUM.

SELAMAT PAGI 
Sudah bersarapan ke semua? ๐Ÿ˜‰
Kaklong sarapan dengan puding chiaseed je. 
Kalori lebih kura...
  • PUDING SANTAN CHIASEED DENGAN BUAH PLUM. SELAMAT PAGI Sudah bersarapan ke semua? ๐Ÿ˜‰ Kaklong sarapan dengan puding chiaseed je. Kalori lebih kurang 273kcal. - Resepi Puding Santan Chiaseed - - 2 hidangan - - Bahanยฒ - 1/4 cawan chiaseed (signaturedmarket) 3-4 tbsp / 25g RolledOat (Anzen) 1 kotak santan (KARA) 2 stik serbuk stevia (Equal) 1- 1 ยฝ cawan Air tapis 1 biji buah plum - Caraยฒ - ๐Ÿฅฃ Satukan chiaseed dengan oat dan rendam dengan air hingga kembang. Semalaman dalam bekas bertutup ๐ŸฅฃMasukkan santan dan stevia ,gaul rata ๐ŸฅฃBahagikan kepada 2 bekas ๐ŸฅฃSetiap bekas masukkan sebiji Plum yang dah dipotong (ikut citarasa) Kuantiti๐Ÿฅค untuk rendam chiaseed terpulang kepada selera nak puding tu cair / pekat ye.. sebab kita akan letak santan tu juga nanti. #chiaseedpudding #PudingChiaseedSantan #pudingchiaseedmunira #intermittentfastingmalaysia #menudiet #sarapandiet
  • 15 2 5 hours ago