#naksihat Instagram Photos & Videos

naksihat - 175.5k posts

Top Posts

  • ..
Makan cara yg sihat, makan makanan yg sihat & seimbang adalah antara cara yg betul untuk anda lose weight & seterusnya mengekalkan berat ideal.
...
  • .. Makan cara yg sihat, makan makanan yg sihat & seimbang adalah antara cara yg betul untuk anda lose weight & seterusnya mengekalkan berat ideal. . Tapi masih ramai lagi yg tak faham bagaimana nak makan secara sihat. Jadi, diharapkan tips ini akan dapat memberikan panduan tersebut. . Cuma perlu ingat, anda perlu lakukan berterusan supaya anda dapat mengubah cara pemakanan selama ini yg dari tak sihat kpd yg sihat..in shaa allah 👍💪😄 . . Jom join "Fat Loss Challenge" dimana anda akan dididik cara yg betul & sihat utk turunkan berat badan. Paling penting dapat kekalkan berat yg ideal! . . . Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! .
  • 114 5 16 hours ago
  • ..
Antara sayur-sayuran yg mengandungi kalori yg rendah & dalam kuantiti yg sikit. Ianya juga kaya dgn nutrisi, minerals & mengenyangkan.
.
Amat se...
  • .. Antara sayur-sayuran yg mengandungi kalori yg rendah & dalam kuantiti yg sikit. Ianya juga kaya dgn nutrisi, minerals & mengenyangkan. . Amat sesuai bagi anda yg tengah berdiet. Ada antaranya megandungi fiber yg tinggi. Ini akan dapat membantu anda rasa kenyang lebih lama. . . Jom join "Fat Loss Challenge" dimana anda akan dididik cara yg betul & sihat utk turunkan berat badan. Paling penting dapat kekalkan berat yg ideal! . . . Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! .
  • 541 6 2 days ago
  • ..
Sebagaimana kita tau, senaman jogging adalah antara senaman yg mudah dilakukan. Ketahui juga kebaikan yg anda akan dapat apabila melakukan joggi...
  • .. Sebagaimana kita tau, senaman jogging adalah antara senaman yg mudah dilakukan. Ketahui juga kebaikan yg anda akan dapat apabila melakukan jogging ni. . Jom join "Fat Loss Challenge" dimana anda akan dididik cara yg betul & sihat utk turunkan berat badan. Paling penting dapat kekalkan berat yg ideal! . . . Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! .
  • 549 21 1:10 PM Jan 21, 2019

Latest Instagram Posts

  • DAH KUNYAH / TELAN VITAMIN C BELUM???
.
.
KALAU BELUM JANFAN LUPA CONSUME TAU!!
.
.
KENAPA?? PENTING KE??
.
YA..PENTING UNTUK DAPATKAN KEBAIKAN DAR...
  • DAH KUNYAH / TELAN VITAMIN C BELUM??? . . KALAU BELUM JANFAN LUPA CONSUME TAU!! . . KENAPA?? PENTING KE?? . YA..PENTING UNTUK DAPATKAN KEBAIKAN DARI VITAMIN C... . VITAMIN C MEMBANTU: 🍊Meningkatkan sistem imunisasi badan 🍊Mengurangkan resdung dan alergi 🍊Mengatasi masalah kerap demam 🍊Mengurangkan gusi berdarah 🍊Melindungi daripada radikal bebas 🍊Mencerahkan kulit dari dalam 🍊Melindungi kulit daripada sinaran uv 🍊Mengurangkan parut jerawat 🍊Jerawat cepat kecut 🍊Memudarkan jeragat 🍊Mengatasi imsomnia . JIKA INI KEBAIKANNYA..XSALAH MELABUR SEDIKIT WANG UNTUK MEMBANTU TUBUH KITA MENDAPAT KHASIAT VITAMIN C😍👍👍👍 . 📲NABILA 0146209600
  • 0 1 a minute ago
  • .
13 Tanda Anda Kurang Minum Air Putih.
.
1. Mulut anda terasa kering. Anda perlu mengetahui bahawa air putih melincirkan selaput lendir di mulut d...
  • . 13 Tanda Anda Kurang Minum Air Putih. . 1. Mulut anda terasa kering. Anda perlu mengetahui bahawa air putih melincirkan selaput lendir di mulut dan tekak, dan akan terus menjaga mulut anda selepas tegukan pertama. . 2. Kulit anda menjadi kering. Kulit kering adalah salah satu tanda-tanda awal dehidrasi yang boleh membawa kepada masalah yang jauh lebih besar. . 3. Rasa haus yang amat sangat. . 4. Mata anda kering dan merah. Perlu disedari bahawa ini boleh menyebabkan bahaya pada mata anda, lebih-lebih lagi jika anda memakai contact lens setiap hari. . 5. Sakit pada tulang. Tulang rawan dan tulang belakang terdiri daripada kira-kira 80% air. Ini adalah keperluan mutlak untuk menjaga tulang anda daripada bergesel satu sama lain semasa bekerja. . 6. Anda sakit dalam masa yang lama. Minum air membolehkan tubuh anda untuk terus membuang racun . 7. Anda merasa lelah dan lesu. Apabila tubuh mengalami dehidrasi, tubuh “meminjam” air dari darah anda sehingga menyebabkan kekurangan oksigen yang dibawa ke seluruh badan. . 8. Anda akan merasa lapar terus-menerus. . 9. Mengalami gangguan pencernaan. Tanpa penghidratan yang tepat, jumlah dan kekuatan lendir membolehkan asid perut melakukan beberapa kerosakan besar pada perut anda. . 10. Anda mengalami sembelit. . 11. Pengurangan jumlah kencing dan kencing berwarna pekat. . 12. Mengalami penuaan awal. Jumlah air badan anda menurun seiring dengan bertambahnya usia. Jadi anda sedar perlu meningkatkan pengambilan air jika tidak ingin mengalami penuaan awal. . 13. Jika anda kurang minum air putih, aktiviti anda akan terganggu kerana anda tidak fokus dalam menghadapi sesuatu. . #tehhijau #tehhijaujer #greentea #greenteaextract #japanesegreentea #puregreentea #matchatea #detoxtea #skinnytea #naklawa #nakkurus #naksihat #nakcantik #breastfeedingmama #energybooster #kedah #kelantan #perak #pulaupinang #johor #melaka #tehasli #tehhijaustea #agentdiperlukansegera #atoknakpesan #viralohviral #wanitacantik #igs #tehhijaustea
  • 3 0 14 minutes ago
  • .
13 Tanda Anda Kurang Minum Air Putih.
.
1. Mulut anda terasa kering. Anda perlu mengetahui bahawa air putih melincirkan selaput lendir di mulut d...
  • . 13 Tanda Anda Kurang Minum Air Putih. . 1. Mulut anda terasa kering. Anda perlu mengetahui bahawa air putih melincirkan selaput lendir di mulut dan tekak, dan akan terus menjaga mulut anda selepas tegukan pertama. . 2. Kulit anda menjadi kering. Kulit kering adalah salah satu tanda-tanda awal dehidrasi yang boleh membawa kepada masalah yang jauh lebih besar. . 3. Rasa haus yang amat sangat. . 4. Mata anda kering dan merah. Perlu disedari bahawa ini boleh menyebabkan bahaya pada mata anda, lebih-lebih lagi jika anda memakai contact lens setiap hari. . 5. Sakit pada tulang. Tulang rawan dan tulang belakang terdiri daripada kira-kira 80% air. Ini adalah keperluan mutlak untuk menjaga tulang anda daripada bergesel satu sama lain semasa bekerja. . 6. Anda sakit dalam masa yang lama. Minum air membolehkan tubuh anda untuk terus membuang racun . 7. Anda merasa lelah dan lesu. Apabila tubuh mengalami dehidrasi, tubuh “meminjam” air dari darah anda sehingga menyebabkan kekurangan oksigen yang dibawa ke seluruh badan. . 8. Anda akan merasa lapar terus-menerus. . 9. Mengalami gangguan pencernaan. Tanpa penghidratan yang tepat, jumlah dan kekuatan lendir membolehkan asid perut melakukan beberapa kerosakan besar pada perut anda. . 10. Anda mengalami sembelit. . 11. Pengurangan jumlah kencing dan kencing berwarna pekat. . 12. Mengalami penuaan awal. Jumlah air badan anda menurun seiring dengan bertambahnya usia. Jadi anda sedar perlu meningkatkan pengambilan air jika tidak ingin mengalami penuaan awal. . 13. Jika anda kurang minum air putih, aktiviti anda akan terganggu kerana anda tidak fokus dalam menghadapi sesuatu. . #tehhijau #tehhijaujer #greentea #greenteaextract #japanesegreentea #puregreentea #matchatea #detoxtea #skinnytea #naklawa #nakkurus #naksihat #nakcantik #breastfeedingmama #energybooster #kedah #kelantan #perak #pulaupinang #johor #melaka #tehasli #tehhijaustea #agentdiperlukansegera #atoknakpesan #viralohviral #wanitacantik #igs #tehhijaustea
  • 1 0 14 minutes ago
  • TURUNKAN BERAT BADAN ADALAH HIJRAH..
.
Kerana dgn turunnya berat badan mudah utk kita utk beribadah.. .
Dapat solat dgn sempurna, tanpa mengunakan ...
  • TURUNKAN BERAT BADAN ADALAH HIJRAH.. . Kerana dgn turunnya berat badan mudah utk kita utk beribadah.. . Dapat solat dgn sempurna, tanpa mengunakan kerusi, badan sentiasa bertenaga, mudah utk bangun beribadah ... . Berlebihan berat badan merupakan punca kpd sakit lutut dan tumit krn kaki terpaksa tampung bebanan yg berat. . Klau g jumpa doktor pon doktor akan nasihatkan utk turunkan berat badan. . Yes. Kali ni coach buka kepada yang SERIOUS nak kurus Dan nak turunkan 3-10kg Bulan Mac ini 💃💃💃 . . Adakah anda akan jadi Salah satu peserta Kurus Online Coaching season 43 ni? ❤❤❤ Jom mulakan AZAM TAHUN 2019 anda untuk tukar lifestyle anda dengan lebih sihat. . Admin suggest untuk follow coach awesome ni: @naira.fittrainer @naira.fittrainer @naira.fittrainer . Coach ni dah berjaya tolong ramai orang capai berat ideal tau. So follow coach @naira.fittrainer untuk tips2 kurus and sihat harian 💪🏻🔥 untuk join Program boleh klik link di bio @naira.fittrainer untuk detail program. . Tag kawan2 yang nak kurus tu..dah kurus baru rasa selesa dengan badan dan rasa best utk beribadah 😊 Whatsapp Coach Ainni 019-2265702 . #tipskurus #tipsmakansihat #onlinecoaching #naksihat #March2019 #menusihat #Azam2019 #GoodBye2018 #Hello2019 #ChineseNewYear
  • 51 1 25 minutes ago
  • ESP😍😍😍
.
.
TAK SALAH MELABUR UNTUK MEMBANTU SIHATKAN DALAMAN DAN CANTIKKAN LUARAN BADAN KITA KAN???
.
ESP- tinggi dengan KALSIUM & PROTEIN yang ...
  • ESP😍😍😍 . . TAK SALAH MELABUR UNTUK MEMBANTU SIHATKAN DALAMAN DAN CANTIKKAN LUARAN BADAN KITA KAN??? . ESP- tinggi dengan KALSIUM & PROTEIN yang BAIK untuk badan kita...👍 . KELEBIHAN ESP SHAKLEE: . Ada BANYAK KELEBIHAN ESP..tapi kita FOKUS kepada KESIHATAN KULIT : . KESIHATAN KULIT 🌷KULIT SIHAT & MUDA - Kulit lebih sihat dan kelihatan muda kerana ia memperbaharui sel kulit pada kadar yang optimum 🌷KULIT TERHIDRAT & LEMBAP - Merangsang pengeluaran asid hialuronik untuk mengikat dan mengekalkan air dalam sel-sel kulit, memastikan penghidratan dan kelembapan secara optimum ke dalam kulit. 🌷KULIT KELIHATAN LEBIH MUDA - Mengandungi isoflavone secara semulajadi untuk menghalang proses degradasi kolagen dan elastin. - Pengambilan protein soya secara berterusan dapat mengurangkan kehadiran kedutan, perubahan warna dan membantu memperbaiki keseluruhan penampilan kulit. 🌷KULIT LICIN & TONA KULIT SEKATA - Bermanfaat dalam meningkatkan tekstur kulit dan membantu mengurangkan pigmentasi untuk kulit yang cerah berseri. . . DM/WHATAPPS NABILA 📲0146209600
  • 1 1 2 hours ago
  • 5 Makanan Ini Akan Buat Anda Makin Lapar
. 📍Ketika lapar kita akan mencari makanan mengisi perut. Tapi faktanya, ada makanan yang jika dimakan han...
  • 5 Makanan Ini Akan Buat Anda Makin Lapar . 📍Ketika lapar kita akan mencari makanan mengisi perut. Tapi faktanya, ada makanan yang jika dimakan hanya akan membuat kita menjadi tambah lapar. . . 👉Makanan masin 👉Makanan dengan pemanis buatan 👉 Roti putih 👉Makanan yang tinggi MSG 👉 Makanan segara & makanan dalam tin . . 📍Lima jenis makanan di atas sebenarnya sentiasa kita ambil sehari-hari. Jadi mungkin juga itu faktor diet anda tidak menjadi. . . ➡️ INTAKE MARCH OPEN!!! You Can Lose Weight from Home🏡. . 📑Meal Plan Terancang Berkesan, Menu Sihat,  Resipi dan Cara Masak setiap hari selama sebulan. . 🍱Makan 5-6 kali sehari TANPA BERLAPAR. .7 ❎BUKAN UBAT KURUS!. . 💯 ONLINE 🤳 SIHAT, PEMAKANAN SEIMBANG & NUTRISI LENGKAP. .MIND TRAINING FOR HEALTHY EATING HABITS. Coach fadzilshar📲+60123453425. . CERTIFIED PERSONAL TRAINER . #teamfadzil #misimengecil #photooftheday #weightloss #fashion #jomkurus #fun #jomsihat #Malaysiafood #fit  #girl #naksihat #nakkurus  #beautiful  #like4like  #love #instagood #happy  #TV3  #teamnickhinhussien  #kurus  #tipsdiet  #bazarpaknil
  • 64 0 2 hours ago
  • SELAMAT BERHUJUNG MINGGU. ADA YG BARU BANGUN KE?
. .
Sarapan adalah waktu makan yg paling penting utk mulakan hari anda. . .
Tolong jgn skip dan cu...
  • SELAMAT BERHUJUNG MINGGU. ADA YG BARU BANGUN KE? . . Sarapan adalah waktu makan yg paling penting utk mulakan hari anda. . . Tolong jgn skip dan cuba ambil makanan yg paling sihat dan berkhasiat. Bukan berminyak dan berlemak di pagi hari. . . Coach Angah | 0123452444 . . #coachangahkfoc #kurusfitonlinecoaching #teamfittrainer #teamnextlevel
  • 5 2 3 hours ago
  • Breakfast apa tu? Tak payah la macam video ni sangat. Melampau lah tu ahhaah! Tu namanya nafsu terlebih. Ambik bau je yek. Hahahah! Tak payah dik n...
  • Breakfast apa tu? Tak payah la macam video ni sangat. Melampau lah tu ahhaah! Tu namanya nafsu terlebih. Ambik bau je yek. Hahahah! Tak payah dik non. Ambik nutrisi diawal pagi, akan lebih membahagiakan & bau pun amat wangi 😝 . Don't be like this ya. Tak perlu sayang makanan yang tak berapa nak bagus tu tau tau tau. Tapi ada ke diantara anda buat macam dalam video ni? Hahahaha! . Ina Mohd +6017-9353909 #InaMohd #YestowellnessTeam #DivaKurus
  • 43 24 3 hours ago
  • BERAT BADAN NAIK LAGI?? ARGHHHHHH... Jom turunkan berat badan kepada yg LEBIH IDEAL semudah minum kopi waktu sarapan.. 😊😊 Minum BB setiap pagi, b...
  • BERAT BADAN NAIK LAGI?? ARGHHHHHH... Jom turunkan berat badan kepada yg LEBIH IDEAL semudah minum kopi waktu sarapan.. 😊😊 Minum BB setiap pagi, buat kita rasa kenyang. Bila kenyang kita kurang makan. Bila kurang makan, kurang la lemak, bila kurang lemak, kurang la berat badan. Seminggu kita amalkan InsyaAllah.. Jom istiqamah turunkan berat badan! Selain boleh turunkan berat badan anda, khasiat BB ni juga membantu untuk :- ✅ Menjaga kesimbangan metabolisme tubuh ✅ Mengatasi masalah sembelit ✅ Menurunkan kasar kolestrol ✅ Mengawal selera makan ✅ Mencantikkan kulit ✅ Membantu menyingkirkan toksin dalam badan ✅ Mengurangkan masalah obes ✅ Memberikan tenaga Jom order! www.wasap.my/601133010297 #bizziboddy #kurus #nakkurus #gemuk #naksihat #beratbadan #naksado #sado #fit #diet #datoaliffsyukri #terlajaklaris #slim #projekkurus #weddingplanner #cantik #jomkahwin #nakcantik
  • 8 0 3 hours ago