#pinggansihat Instagram Photos & Videos

pinggansihat - 5.689 posts

Top Posts

  • TOP 10 Kesilapan ketika buat Intermittent Fasting (IF). Ni sis cerita berdasarkan perjalanan sis buat IF sejak 5 tahun lepas 😘
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Buat ...
  • TOP 10 Kesilapan ketika buat Intermittent Fasting (IF). Ni sis cerita berdasarkan perjalanan sis buat IF sejak 5 tahun lepas 😘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 1️⃣ Buat terlalu lama awal2 & alang2 nk try cuba jugak buat puasa sunat ⠀⠀⠀ 2️⃣ Lepas tu give up & lama xbuat IF dah. IF ni perlu masa yg lebih lama & consistent untuk result ⠀⠀ 3️⃣ Assume kena IF tiap2 hari, takut nanti effect result. Target seminggu hari mana yg sesuai utk buat IF & buat berterusan ⠀⠀ 4️⃣ Tak minum air cukup 💧. Kadang2 sis cuba xminum air sbb nk try dpt ‘puasa sunat’. Tapi minum air ni banyak membantu utk relaxkan badan & kurangkan kelaparan ⠀⠀⠀ 5️⃣ Buka dgn benda yang irritate perut; macam makanan pedas, berminyak & byk tenusu (dairy). Mmg terus sis kena gastrik ⠀⠀ 6️⃣ Buka dengan benda yg bukan2/junk food; macam instant noodle, cokelat. Alang2 kita buat IF, makan benda yang banyak nutrition yang banyak benefit, bukan junk food yg empty kalori ⠀⠀ 7️⃣ Buka & makan dgn byk semasa ‘eating window’. Ni hadam dalam2 ye. Jangan dilayan nafsu makan tu, selalunya xhabis pun 🙄 ⠀⠀ 8️⃣ Buka terlalu sikit. Konon nk rendahkan kalori lg, lagi cepat result. Jangan dik, naya badan. Buat elok2. Kita dh usaha IF penat2, reward la diri tu dengan makan elok2 & kenyang ⠀⠀ 9️⃣ Pilih waktu fasting yg xsesuai. Mula2 dulu sis cuba start kul 6pm, xboleh pergi jauh. Sebelum tido dah lapar, bangun pagi tu lagi lapar. Sis perasan sis lagi selesa berenti makan 7-9pm mcm tu, sbb tido xlapar, & esok tu boleh skip breakfast. Yang keje night shift pun, elok la retime IF ke waktu yang korang selesa. Xde fix time IF ni, asalkan cukup jam ⠀⠀ 🔟 Buat dgn stress. Kebetulan tgh keje stress, buat IF lagi rs stress. Bila stress, xseronok buat, badan pun lain mcm je rasa. Rasa tekanan je. Jangan paksa. Kalau perlu tempoh bertenang, relax dulu. Bila dah ok, sambung buat IF ⠀ #intermittentfasting #intermittenfastingmalaysia #intermittentfasting16hours #intermittentfasting20hours #puasa #tipsdiet #tipspuasa # #intermittentfastingtips #jomsihat #eatcleanmalaysia #eatcleansharing #jomsihat1malaysia #puasasunat #bestdiet #tipskurus #tipssihat #dietsihat #sihatdalaman #pinggansihat #sihat #nakslim #dietmalaysia #makanansihat #jomkurussihat
  • 470 89 10:07 PM Dec 13, 2018

Latest Instagram Posts

  • .
Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain.
.
Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah.
.
Ramai kastemer cak...
  • . Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain. . Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah. . Ramai kastemer cakap benda yang sama taw. . . ❤Kebaikan DASTO GRANOLA❤ . 1. Sesuai dari peringkat kanak-kanak sehingga orang tua . 2. Produk BUMIPUTERA . 3. Tinggi fiber, tinggi kalsium, zat besi dan rendah kalori. . 4. Kandungan dipelbagaikan (bukan oat semata2) - ada kismis, mangga kering dll . 5. Sesuai untuk mereka yang sibuk (hectic life). Selalu tak sempat nak buat sarapan pagi, makan malam. . 6. Manis dari sirap nipah dan gula perang. BUKAN gula putih . 7. Sangat sedap! . 8. Oat tidak berlendir . 9. Tidak perlu tunggu kembang/dimasak (lebih enak dimakanbegitu saja) . 10. Hasil tangan seorang doktor. Dr Aishah . 11. Rangup . 12. Dibungkus dalam bekas yg mudah dibawa, mudah disimpan dan mesra alam. . 13. Boleh dipelbagaikan cara makan. . 14. Mengurangkan kolesterol. . Dasto Granola RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link kat bio profile . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar
  • 13 1 2 hours ago
  • .
Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain.
.
Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah.
.
Ramai kastemer cak...
  • . Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain. . Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah. . Ramai kastemer cakap benda yang sama taw. . . ❤Kebaikan DASTO GRANOLA❤ . 1. Sesuai dari peringkat kanak-kanak sehingga orang tua . 2. Produk BUMIPUTERA . 3. Tinggi fiber, tinggi kalsium, zat besi dan rendah kalori. . 4. Kandungan dipelbagaikan (bukan oat semata2) - ada kismis, mangga kering dll . 5. Sesuai untuk mereka yang sibuk (hectic life). Selalu tak sempat nak buat sarapan pagi, makan malam. . 6. Manis dari sirap nipah dan gula perang. BUKAN gula putih . 7. Sangat sedap! . 8. Oat tidak berlendir . 9. Tidak perlu tunggu kembang/dimasak (lebih enak dimakanbegitu saja) . 10. Hasil tangan seorang doktor. Dr Aishah . 11. Rangup . 12. Dibungkus dalam bekas yg mudah dibawa, mudah disimpan dan mesra alam. . 13. Boleh dipelbagaikan cara makan. . 14. Mengurangkan kolesterol. . Dasto Granola RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link kat bio profile . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar
  • 6 1 2 hours ago
  • .
Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain.
.
Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah.
.
Ramai kastemer cak...
  • . Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain. . Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah. . Ramai kastemer cakap benda yang sama taw. . . ❤Kebaikan DASTO GRANOLA❤ . 1. Sesuai dari peringkat kanak-kanak sehingga orang tua . 2. Produk BUMIPUTERA . 3. Tinggi fiber, tinggi kalsium, zat besi dan rendah kalori. . 4. Kandungan dipelbagaikan (bukan oat semata2) - ada kismis, mangga kering dll . 5. Sesuai untuk mereka yang sibuk (hectic life). Selalu tak sempat nak buat sarapan pagi, makan malam. . 6. Manis dari sirap nipah dan gula perang. BUKAN gula putih . 7. Sangat sedap! . 8. Oat tidak berlendir . 9. Tidak perlu tunggu kembang/dimasak (lebih enak dimakanbegitu saja) . 10. Hasil tangan seorang doktor. Dr Aishah . 11. Rangup . 12. Dibungkus dalam bekas yg mudah dibawa, mudah disimpan dan mesra alam. . 13. Boleh dipelbagaikan cara makan. . 14. Mengurangkan kolesterol. . Dasto Granola RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link kat bio profile . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar
  • 6 1 2 hours ago
  • .
Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain.
.
Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah.
.
Ramai kastemer cak...
  • . Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain. . Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah. . Ramai kastemer cakap benda yang sama taw. . . ❤Kebaikan DASTO GRANOLA❤ . 1. Sesuai dari peringkat kanak-kanak sehingga orang tua . 2. Produk BUMIPUTERA . 3. Tinggi fiber, tinggi kalsium, zat besi dan rendah kalori. . 4. Kandungan dipelbagaikan (bukan oat semata2) - ada kismis, mangga kering dll . 5. Sesuai untuk mereka yang sibuk (hectic life). Selalu tak sempat nak buat sarapan pagi, makan malam. . 6. Manis dari sirap nipah dan gula perang. BUKAN gula putih . 7. Sangat sedap! . 8. Oat tidak berlendir . 9. Tidak perlu tunggu kembang/dimasak (lebih enak dimakanbegitu saja) . 10. Hasil tangan seorang doktor. Dr Aishah . 11. Rangup . 12. Dibungkus dalam bekas yg mudah dibawa, mudah disimpan dan mesra alam. . 13. Boleh dipelbagaikan cara makan. . 14. Mengurangkan kolesterol. . Dasto Granola RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link kat bio profile . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar
  • 7 2 2 hours ago
  • .
Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain.
.
Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah.
.
Ramai kastemer cak...
  • . Dulu bambob makan oat yang kena masuk air panas tu. Rasa dia plain. . Tapi lepas rasa Dasto Granola ni, wow sedap betul lah. . Ramai kastemer cakap benda yang sama taw. . . ❤Kebaikan DASTO GRANOLA❤ . 1. Sesuai dari peringkat kanak-kanak sehingga orang tua . 2. Produk BUMIPUTERA . 3. Tinggi fiber, tinggi kalsium, zat besi dan rendah kalori. . 4. Kandungan dipelbagaikan (bukan oat semata2) - ada kismis, mangga kering dll . 5. Sesuai untuk mereka yang sibuk (hectic life). Selalu tak sempat nak buat sarapan pagi, makan malam. . 6. Manis dari sirap nipah dan gula perang. BUKAN gula putih . 7. Sangat sedap! . 8. Oat tidak berlendir . 9. Tidak perlu tunggu kembang/dimasak (lebih enak dimakanbegitu saja) . 10. Hasil tangan seorang doktor. Dr Aishah . 11. Rangup . 12. Dibungkus dalam bekas yg mudah dibawa, mudah disimpan dan mesra alam. . 13. Boleh dipelbagaikan cara makan. . 14. Mengurangkan kolesterol. . Dasto Granola RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link kat bio profile . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar
  • 2 2 2 hours ago
  • .
Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan.
.
Apa tu Dasto Granola?
.
Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripad...
  • . Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan. . Apa tu Dasto Granola? . Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripada bahan-bahan premium dan sangat lazat iaitu . + rolled oat + biji labu + isi kelapa kering + hirisan badam + kismis + buah mangga kering.💕 . Tak payah masak sebab granola ini dah siap dipanggang. Hanya perlu ngapp aje 🤭 . Granola juga: ✔ Tinggi serat (kenyang lebih lama) ✔ Kaya protein ✔ Rendah karbohidrat ✔ 0% Kolestrol (kolestrol hanya datang dari haiwan) ✔ 0% trans fat ✔ Kadar gula yang rendah (Hanya menggunakan Gula Perang & Sirap Nipah Asli . Harga nya juga sangat mampu milik. . RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link di bio profile. . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar . Bambob
  • 20 5 yesterday
  • .
Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan.
.
Apa tu Dasto Granola?
.
Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripad...
  • . Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan. . Apa tu Dasto Granola? . Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripada bahan-bahan premium dan sangat lazat iaitu . + rolled oat + biji labu + isi kelapa kering + hirisan badam + kismis + buah mangga kering.💕 . Tak payah masak sebab granola ini dah siap dipanggang. Hanya perlu ngapp aje 🤭 . Granola juga: ✔ Tinggi serat (kenyang lebih lama) ✔ Kaya protein ✔ Rendah karbohidrat ✔ 0% Kolestrol (kolestrol hanya datang dari haiwan) ✔ 0% trans fat ✔ Kadar gula yang rendah (Hanya menggunakan Gula Perang & Sirap Nipah Asli . Harga nya juga sangat mampu milik. . RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link di bio profile. . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar . Bambob
  • 23 5 yesterday
  • .
Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan.
.
Apa tu Dasto Granola?
.
Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripad...
  • . Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan. . Apa tu Dasto Granola? . Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripada bahan-bahan premium dan sangat lazat iaitu . + rolled oat + biji labu + isi kelapa kering + hirisan badam + kismis + buah mangga kering.💕 . Tak payah masak sebab granola ini dah siap dipanggang. Hanya perlu ngapp aje 🤭 . Granola juga: ✔ Tinggi serat (kenyang lebih lama) ✔ Kaya protein ✔ Rendah karbohidrat ✔ 0% Kolestrol (kolestrol hanya datang dari haiwan) ✔ 0% trans fat ✔ Kadar gula yang rendah (Hanya menggunakan Gula Perang & Sirap Nipah Asli . Harga nya juga sangat mampu milik. . RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link di bio profile. . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar . Bambob
  • 49 4 yesterday
  • .
Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan.
.
Apa tu Dasto Granola?
.
Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripad...
  • . Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan. . Apa tu Dasto Granola? . Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripada bahan-bahan premium dan sangat lazat iaitu . + rolled oat + biji labu + isi kelapa kering + hirisan badam + kismis + buah mangga kering.💕 . Tak payah masak sebab granola ini dah siap dipanggang. Hanya perlu ngapp aje 🤭 . Granola juga: ✔ Tinggi serat (kenyang lebih lama) ✔ Kaya protein ✔ Rendah karbohidrat ✔ 0% Kolestrol (kolestrol hanya datang dari haiwan) ✔ 0% trans fat ✔ Kadar gula yang rendah (Hanya menggunakan Gula Perang & Sirap Nipah Asli . Harga nya juga sangat mampu milik. . RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link di bio profile. . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar . Bambob
  • 18 5 yesterday
  • .
Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan.
.
Apa tu Dasto Granola?
.
Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripad...
  • . Haaa camni la rupa bentuk Dasto Granola. Meriah kan. . Apa tu Dasto Granola? . Granola adalah gabungan bijirin rendah kalori yang terdiri daripada bahan-bahan premium dan sangat lazat iaitu . + rolled oat + biji labu + isi kelapa kering + hirisan badam + kismis + buah mangga kering.💕 . Tak payah masak sebab granola ini dah siap dipanggang. Hanya perlu ngapp aje 🤭 . Granola juga: ✔ Tinggi serat (kenyang lebih lama) ✔ Kaya protein ✔ Rendah karbohidrat ✔ 0% Kolestrol (kolestrol hanya datang dari haiwan) ✔ 0% trans fat ✔ Kadar gula yang rendah (Hanya menggunakan Gula Perang & Sirap Nipah Asli . Harga nya juga sangat mampu milik. . RM15 sepeket (350gram) Postage RM7 SM | RM11 SS . Beli borong (20 peket) Sekotak RM270 Postage PERCUMA SM | RM58 SS . Berminat? Klik je link di bio profile. . Postage murah di Shopee.com.my/raffiq.izwan.omar . Bambob
  • 26 8 yesterday