#shahalam Instagram Photos & Videos

shahalam - 3.4m posts

Top Posts

  • So.. for our 1 year anniversary, my husband let me do his hair. We choose this silver white look coz I wanted to see how daddy looks like in 30 yea...
  • So.. for our 1 year anniversary, my husband let me do his hair. We choose this silver white look coz I wanted to see how daddy looks like in 30 years. I LOIKE 😍 Haha 😂 #ALMMermaidArmy #ALMHairCare
  • 157 4 18 hours ago
  • Ilham Nasi Kukus masih menggamit orang dengan nasi kukus panas yang dihidangkan bersama ayam goreng rempah herba, gulai dan sambal belacan yang bet...
  • Ilham Nasi Kukus masih menggamit orang dengan nasi kukus panas yang dihidangkan bersama ayam goreng rempah herba, gulai dan sambal belacan yang betul2 pedas. _ Walaupun terdapat hanya satu menu yang ringkas ditawarkan di sini, ia cukup menarik dan enak untuk dinikmati berkali-kali tanpa jemu. _ Rempah ratus yang digunakan untuk masakan kuah, ayam goreng rempah dan sambal belacan semuanya diambil terus khas dari Kelantan bagi memastikan keaslian rasanya. _ Ayam dirempah dengan 12 jenis herba dari turun temurun dan digoreng rangup tanpa henti jadi ia sentiasa hangat, potongan tak kecil juga! _ Lepastu nasi kukus dicampur dengan 3 jenis kuah gulai yang pekat: ikan, ayam dan daging kerutup lalu disampingi sambal ikan bilis serta pajeri nenas yang menyegarkan. _ Dengar je pun dah rasa sedap kan? Tentulah sedap, kalau tidak mana datangnya orang ramai yang beratur panjang untuk menikmati nasi kukus ini. _ *Keropok dan Air Jagung mantap juga, check it out! _ Menu: Nasi Kukus 1 Set (Sebungkus) - 6.50 Nasi Kukus Ayam Double - 10.60 Nasi Kosong - 1 Ayam Sahaja - 4.50 Keropok - 3 Air Jagung - 1.90 _ 【Ilham Nasi Kukus Mutiara Damansara】 No.7, Jalan PJU 7/16B, Mutiara Damansara 11.30am - 10pm _ 【Ilham Nasi Kukus PJ】 No.9, Lorong 51A/227A, Section 51A Petaling Jaya (sebelah Petronas Jalan 222) 11.30am - 9pm _ 【Ilham Nasi Kukus Shah Alam】 YG-2, Jalan Plumbum Y7/Y Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam 11.45am - 11pm . . #Halal #NasiKukus #AyamGoreng #FriedChicken #PJ #MutiaraDamansara #ShahAlam #AyamGorengBerempah #Makan #Sambal #Pedas #igers #igersmalaysia #igmy #igfood #food #foodvideos #foodblog #foodblogger #makan #sedap #lunch #dinner
  • 7816 416 5 days ago

Latest Instagram Posts

  • Penyebab hamil anggur berdasarkan tipenya

A. Penyebab hamil anggur lengkap

Untuk menjadi janin, normalnya dibutuhkan 46 kromosom lengkap. Yaitu, ...
  • Penyebab hamil anggur berdasarkan tipenya A. Penyebab hamil anggur lengkap Untuk menjadi janin, normalnya dibutuhkan 46 kromosom lengkap. Yaitu, 23 pasang kromosom berasal dari sperma dan 23 pasang kromosom berasal dari sel telur. Namun, pada wanita dengan hamil anggur ada kesalahan yang terjadi pada proses pembuahan dari kromosom.  Kromosom dari sel telur dan sperma gagal bersatu. Akibatnya, hanya ada 23 pasang kromosom dari sel telur sehingga sel telur tidak dapat bertahan dan mati. Walaupun sel telur mati, trofoblas (bagian dari plasenta) akan terus berkembang dan membentuk kista berisi cairan. Jadi, yang terbentuk adalah kista (tumor) bukan janin. B. Penyebab hamil anggur parsial Bukan hanya kromosom yang gagal bersatu, kelebihan jumlah sperma saat pembuahan juga bisa jadi jadi penyebab hamil anggur. Jumlah kromosom yang seharusnya 46 pasang, jadi lebih banyak dari jumlah yang dibutuhkan. Walaupun janin dapat terbentuk, perkembangan trofoblas yang tidak normal bisa menjadi penghambat bagi janin untuk tumbuh berkembang. Akibatnya, bayi bisa mengalami cacat lahir. Siapa saja yang berisiko dengan kondisi ini? Kondisi ini bisa terjadi pada siapa saja. Namun, paling berisiko pada wanita dengan kondisi seperti berikut ini: ▶Mengalami kehamilan pada usia yang lebih tua dari 35 tahun atau lebih muda dari 20 tahun. ▶Pernah memiliki kondisi ini sebelumnya sehingga bisa kondisi bisa terulang kembali. . Info seputar penghambat kehamilan/keluhan lainnya konsultasi gratis via WA:082331203085
  • 0 1 a minute ago
  • 🌸haii sye Shaa🌸017.212.7531☎☎☎ jomm grapp #as.legacy yang hangat di pasaran dengan shaa di @as.legacysemenyih91😘😘😘 .
🌻nk mintak suggestions a...
  • 🌸haii sye Shaa🌸017.212.7531☎☎☎ jomm grapp  #as.legacy yang hangat di pasaran dengan shaa di @as.legacysemenyih91😘😘😘 . 🌻nk mintak suggestions and advice 🌻ofcoz pos setiap hari bekerje 🌻insyaa Allah ready stock 🌻WALK IN di Taman Pelangi Semenyih . ❤️dm or 0172127531📲📲 (shaa #semenyih #rinching) . ❤️dm or 0122794708 📲📲 (che rose area #putraheight #puchong #shahalam #usj) . ❤️dm or 0138218715 📲📲 (Jue area #sibu #sarawak) . ❤️dm or 0196477633📲📲 (Farrajue area #damansarautama #petalingjaya) . Dropship & MP LEGACY WANTED!!!
  • 0 0 5 minutes ago
  • Siapa cakap #Appecut untuk perempuan?? Cumanya perempuan ni obses dgn kecantikkan kekurusan dan sewaktunya 😆😆
-
Nahh kepada jejaka jejaka kiriman...
  • Siapa cakap #Appecut untuk perempuan?? Cumanya perempuan ni obses dgn kecantikkan kekurusan dan sewaktunya 😆😆 - Nahh kepada jejaka jejaka kiriman tuhan kau orang pun boleh consume Appecut takde masalah pun. Siapa lelaki yang perut buncit, yang tak boleh control makan kau orang wajib amik Appecut! Dan paling best Appecut boleh kawal jugak pada yang kuat merokok! Hebat kann?? - Kepada lelaki yang jenis besukan or pergi gym kebarangkalian korang turun lagi cepat tau. Sebab bila consume Appecut lpstu p exercise, lagi la lelemak cepat bakar .. Tu yg lelaki lagi cepat turun berbanding perempuan. 😍 - Ingat yaa Appecut bukan ubat kurus Appecut cuma bantu kawal pemakanan harian. Yang buat uolls kurus adalah diri sendiri dan izin Allah. Insyaallah 😉 . . #shahalam #agentdropshipwanted
  • 8 0 5 minutes ago
  • BETUL KE BOLEH PANJANG? JANGAN TIPU
.
Maaf bang, kalau nak panjang sahaja saya tak boleh jamin. Sebab kalau abang guna produk Lintah Gunung Belacak...
  • BETUL KE BOLEH PANJANG? JANGAN TIPU . Maaf bang, kalau nak panjang sahaja saya tak boleh jamin. Sebab kalau abang guna produk Lintah Gunung Belacak Oil ni. . Bukan dapat panjang je, berurat, kencing lawas, tahan lama semua abang dapat dalam 1 produk. Dan paling penting kesan perubahan ni adalah kesan semulajadi yang sihat. . Kalau abang tak kisah nak jadi lagi power, biar bini surprise dengan perubahan abang lepas bersama, boleh guna produk ni. Tapi saya beri amaran sebab bini konfem akan merayu untuk abang stop . . #minyaklintah #minyaklintah #minyaklintahmurah #minyaklintahasli #minyaklintahoriginal #minyaklintahgunung #kualalumpur #shahalam
  • 2 0 6 minutes ago
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan,,,,,,,... Amiinn
آَمِيـٍـِـنْ .. آَمِيـٍـِـنْ .. آَمِيـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَ...
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan,,,,,,,... Amiinn آَمِيـٍـِـنْ .. آَمِيـٍـِـنْ .. آَمِيـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِنْ ....🙏🙏🙏 😘😇, Memiliki seorang anak dalam rumah tangga sangatlah di butuhkan karena dia yang melangkapi kebahagian dalam rumah tangga dan bisa memberikan suasana baru. Akan tetapi terkadang ada penghalang sehingga bisa menghambat kehamilan seperti: 👉MIOM 👉KISTA 👉PCOS 👉PENYUMBATAN SAL TUBA {NON PATEN KIRI DAN KANAN} 👉KANKER SERVIKS 👉APS 👉EKTOPIK 👉KEPUTIHAN 👉GANGGUAN HORMON 👉SPERMA ENCER 👉AZOOSPERMIA 👉OLIGOSPERMIA 👉TORCH 👉DLL. Jika para bunda mengalami masalah tersebut kami akan membantu memberikan solusi agar bisa tertuntaskan, dalam waktu yang relatif singkat dengan tingkat keberhasilan 95% Kasus penanganan tercepat 1 bulan dan terlama 3 bulan sudah langsung hamil. TERBARU DI INDONESIA MEMBERI BUKTI BUKAN JANJI DENGAN PROMIL TERAPY HERBAL BIOENTROPY ENERGY YANG SUDAH BANYAK MEMBANTU PASANGAN SUAMI DAN ISTRI UNTUK HAMIL. TIDAK PERLU BIAYA YANG BANYAK SEPERTI BAYI TABUNG DAN IMSEMNISASI. SEGERA KONSULTASIKAN MASALAH DAN KELUHAN ANDA BERSAMA KAMI. . . . KONSULTASI SEPUTAR PENGHAMBAT KEHAMILAN/KELUHAN LAINYA WA 082331203085
  • 1 1 11 minutes ago
  • NAK TAHAN LAMA LEBIH PADU LEBIH KERAS ?
.
JOM Cuba #RAMBOSPRAY Produk Lelaki Paling Famous Tahun ni
.
♦Produk untuk lelaki di formula khas untuk me...
  • NAK TAHAN LAMA LEBIH PADU LEBIH KERAS ? . JOM Cuba #RAMBOSPRAY Produk Lelaki Paling Famous Tahun ni . ♦Produk untuk lelaki di formula khas untuk melambatkan Klimaks / Pancut (20 Minit - 45 Minit) ketika bersama isteri tersayang. . ♦Rambo Spray cepat menyerap, dengan hanya 3 minit selepas spray / sapu pada senjata lelaki kemudian terus ON GAME. . ♦ 1 unit Rambo Spray untuk penggunaan 30 - 40 kali spray / 1 - 2 bulan. . ♦ Rambo Spray di luluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan NO. KKM adalah NOT171203522K. . 💥KELEBIHAN RAMBO SPRAY💥 ♠ Berbau Wangi ♠ Tidak Panas / Berlendir ♠ Tidak menyebabkan pasangan berasa KEBAS. . 💥CARA PENGGUNAAN💥 ♠ Spray 3x di senjata anda ♠ Usap sapu dengan tangan ♠ Tunggu 3 Minit tak payah lama2 ♠ Terus On Game ! Huhu. . COD available sekitar #Puchong / #Putrajaya / #Cyberjaya / #Shahalam / #USJ / #Sunway . Nak order / Nak pos / Nak cod . Call / Whatsapp 📲 018 3539662 Call / Whatsapp 📲 018 3539662 Call / Whatsapp 📲 018 3539662 . #Rambospray #rambospraymurah #titangel #GambirEmas #kamamax #rambosrayshahalam #ubattahanlama #produklelaki #tahanlama #klspecialforce #jandabaik #ubatkuat
  • 0 0 16 minutes ago
  • FED UP WITH ACNE?
.
Are you having trouble with lots of acne or acne scar? Tried many products but zero results? .
Come and try our signature treat...
  • FED UP WITH ACNE? . Are you having trouble with lots of acne or acne scar? Tried many products but zero results? . Come and try our signature treatment for acne, Medii Skin Studio signature treatment for acne works well with active acne or acne scar. . Medii White / Medii Peel now comes with free carbon laser. . DM us “FREE CARBON LASER” now to grab this free laser with each Medii White/Medii Peel Treatment now. . Available in Shah Alam , Ampang & PJ. . Shah Alam - 32-1-B, Jalan Pahat G 15/G, Seksyen 15, Shah Alam. ☎️0352330377 Ampang - C1-G, Jalan Selaman 1, Dataran Palma, Ampang ☎️ 0342664377 PJ - D-65-1, Jaya One, 72A, Jalan Universiti, PJS13, PJ ☎️0379551391 . DM ‘FREE CARBON’ now to get yours. . #dermatology #shahalam #ampang #petalingjaya #aesthetic #carbonlaser #acnetreatment # acne
  • 8 0 17 minutes ago
  • Feedback from customer 💕
.
Alhamdulillah ???????? Anda turun berat badan , ned happy!!!
.
Hanya dengan ✨ JUZFIT FIBER SHOT ✨ kami dapat membantu a...
  • Feedback from customer 💕 . Alhamdulillah ???????? Anda turun berat badan , ned happy!!! . Hanya dengan ✨ JUZFIT FIBER SHOT ✨ kami dapat membantu anda kuruskan badan , tips yang kami bagi memang terbukti berkesan . Tekan link di bio atau Whatsapp 📲0129702554 untuk order!! . COD to Shah Alam, USJ, Klang, Puchong & KL❤️❤️
  • 3 1 20 minutes ago
  • 11 1 21 hours ago
  • 12 1 21 hours ago