#sukusukuseparuh Instagram Photos & Videos

sukusukuseparuh - 57.4k posts

Top Posts

  • Rindu pinggan petak ni🤣 dari pindah taun lepas tak keluar2 kotak die...rindu jugak time buat suku2separuh mase ni..Oct 2017 tak silap...da tengok ...
  • Rindu pinggan petak ni🤣 dari pindah taun lepas tak keluar2 kotak die...rindu jugak time buat suku2separuh mase ni..Oct 2017 tak silap...da tengok gambar lepas tu menyesal sendiri..kalau la Mak teruskan..mungkin Mak da cantik macam Pajurah skng ni😂 Mak bertahan 45 hari je kot tak silap..turun la 5.6kg..lepas tu..hambekkk kaw..naik dekat 20kg🤦🏻‍♀️ . Sebenarnye banyak lagi siri kegagalan dalam misi nak sihat ni..Mak penah buat atkins sebab nak pakai baju idaman dipagi raya..ye, Mak dpt pakai baju tu tapi lepas tu..jangan kau tanya ke mana pergi baju itu😂 . Antara penyebab kegagalan adalah diri sendiri😢 ye memang diri sendiri...Mak terlalu stress nak kurus cepat, takde ilmu tentang diet sihat...sanggup berlapar..makan sekali sehari...malas membaca..tak suke minum air...cepat terpengaruh...cepat sentap...malas exercise...dan semua yang negative tu la Mak😔 . 2019 ni, moga Mak terus istiqamah untuk mencapai ape yang Mak hajatkan..Mak nak sihat, Mak nak lebih fit dan cergas, Mak nak join hari sukan sekolah Qal March nanti dari dok tepi jadi tukang sorak macam taun sudah🤣 dan terpaling Mak impikan, kenikmatan dalam beribadat😭 Tak nak sakit2 kaki lagi da...Doakan #misisihatmakqal ni berterusan ye kawan2🤲🏻❤️ kali ni Mak nak steady je..biar lambat janji istiqamah ☺️ Sape tau Dec 2019 impian Mak jadi kenyataan😂 . . . . Pssttt : tetiba rase lighting rumah Pasir Gudang cantik bebeno😍 gambo cantik je walau pakai hp cap hayam🤣 rumah Kulai..hmmm hmmm😂 . #misisihatmakqal #sukusukuseparuh #dietmakannasi #alhamdulillah
  • 1134 99 12:34 PM Jan 11, 2019
  • #misisihatmakqal Day 110💪🏻
[ 1st Meal ]
.
• 1/3 Cup Nasi Putih
• Sayur Masak Lemak Putih
• Ayam Goreng
• Sambal Ketuk
.
Alhamdulillah...kenyang M...
  • #misisihatmakqal Day 110💪🏻 [ 1st Meal ] . • 1/3 Cup Nasi Putih • Sayur Masak Lemak Putih • Ayam Goreng • Sambal Ketuk . Alhamdulillah...kenyang Mak arini..lama rasenye tak ber-sambal ketuk😂 habis pijo bibiorrr 🤣 . Lepas Zohor ni Mak akan keluar untuk POS Pinggan #sukusukuseparuh batch ke 3..moga dipermudahkan la semua..malam nanti Mak akan update tracking NO satu2 okeh...minta maaf banyak2 dan terima kasih kat semua sebab sabar menunggu🙏🏻❤️ . Untuk batch seterusnya Mak akan open order kalau kilang betol2 ade ready stock, tak nak dah tunggu lama2...Mak stress nakkk😣 . Akhir kate...Selamat Ber-SukuSukuSeparuh semua🙋🏻‍♀️❤️ . . . #misisihatmakqal #dietmakannasi #portioncontrol #sukusukuseparuh #alhamdulillah
  • 210 15 an hour ago
  • IF Day 23
.
.
.
First meal tadi makan buah epal dan oren dulu
.
.
Second meal sama mcm kemarin sbb spaghetti tu buat lebih😊😊cuma harini ada
Spagh...
  • IF Day 23 . . . First meal tadi makan buah epal dan oren dulu . . Second meal sama mcm kemarin sbb spaghetti tu buat lebih😊😊cuma harini ada Spaghetti tomyam Ayam bakar Jagung rebus Brokoli steamed . . Resepi spaghetti tomyam *Bhn tumbuk 1/2 inchi Lengkuas 2 batang Serai 5 biji cili padi merah kalau nk pedas lebihkan 2 helai Daun limau purut 1 biji Tomato 1sk plum sugar thai Bahan lain Ayam atau apa2 seafood yg di minati 2 sb Pes tomyam adabi @ apa2 brand pun ok Sedikit sos ikan Sedikit serbuk nasi goreng tomyam adabi Limau nipis Daun ketumbar Carrot Cauliflower Sedikit cooking cream @ susu cair 1 sb olive oil . . Cara masak Tumis bahan tumbuk kemudian masukkan pes tomyam,sedikit air dan ayam gaul sebati..masukkan sos ikan, serbuk nasi grg tomyam, air limau nipis, carrot, cauliflower boleh tambahkan air sedikit lagi..last masukkan tomato, cooking cream dan spaghetti..taburkan daun ketumbar..siap (dlm tu saya tak letakkan ayam sbb saya buat ayam bakar tu😊) #lunchbox #sukusukuseparuh #intermittentfastingmalaysia #resepispaghettitomyam
  • 450 37 4:01 AM Jan 23, 2019

Latest Instagram Posts

  • PUAS HATI! 😍😍😍 Bedebar ok nak masuk heheh bejuta kali tanya cha nak masuk ke tak ni? Heheh 
Alhamdulilah tq ya Allah. Great choice, syukur! ❤️ N...
  • PUAS HATI! 😍😍😍 Bedebar ok nak masuk heheh bejuta kali tanya cha nak masuk ke tak ni? Heheh Alhamdulilah tq ya Allah. Great choice, syukur! ❤️ New circle and very competitve circle, PADU... Yang paling penting new knowledge! Miss awin masuk ni bukan sahaja untuk kurus tapi ada misi besar untuk @weens.co Sejak start program 'SMART SNACKING' @weens.co memang tercari2 ilmu untuk guide orang cara makan snacking yang btulzz lagi2 plak snack iolls majority sumenya maniszz so banyak kena belajar kalo salah guide boleh mok mok masyarakat heheeh.. Alhamdulilah Allah bagi jalan cara petunjuk.. Allah bagi 2 in 1 skali! Tq ya Allah, lagi semangat lagi faham arah tujuan @weens.co . Nak semua orang makan benda2 yang best tapi dalam masa tetap kekal sihat. Miss awin Taknakla setakat jual cookies je , nak gak bagi INPUT BERKUALITI pada setiap WC LOVERS 💃😍 nak educate people cara makan yang betul (ex lecturer kan tetap nak memgajar😝) Tq ya Allah for this beautiful journey, awesome circle, great coach and valuable knowledge ❤️
  • 6 2 43 minutes ago
  • Roasted eggplant boats, stuffed with lamb cooked in marinara sauce and topped with shredded mozzarella & Parmesan cheese. Dig in 😋
  • Roasted eggplant boats, stuffed with lamb cooked in marinara sauce and topped with shredded mozzarella & Parmesan cheese. Dig in 😋
  • 20 1 45 minutes ago
  • Slice eggplants in half. Cut it criss cross like shown in the photo.
Eggplant was sprinkled with salt and let to rest for 30mins. Wipe the moisture...
  • Slice eggplants in half. Cut it criss cross like shown in the photo. Eggplant was sprinkled with salt and let to rest for 30mins. Wipe the moisture off the eggplants with a paper towel, sprinkle some garlic powder, pepper and olive oil. —————— Preheat the oven for 200°C. Arrange the eggplants cut side down on the baking sheet and roast it for 1 hour. —————— After the eggplants has roasted for an hour, let it rest for 10 mins and scoop the flesh out to create a boat. I left a thin layer of flesh in. Add the meat sauce and top it off with shredded mozzarella and Parmesan. Let the eggplant boats bake in for a further 7-10 mins or until the cheese melts.
  • 16 1 an hour ago
  • Another weekend di office. Kerja dan kerja lagi. Dapat buat #intermittentfasting for 18 hrs smlm.

Breakfast : Roti 100% wholegrain Massimo, pisang...
  • Another weekend di office. Kerja dan kerja lagi. Dapat buat #intermittentfasting for 18 hrs smlm. Breakfast : Roti 100% wholegrain Massimo, pisang & peanut butter buatan sendiri. Smlm lps kerja pulun goreng kacang tapi hangit 😐 nsb baik dah jadi peanut butter okey rasanya lepas tambah honey & olive oil. Baru 2nd time buat byk lg kena bljr. Lunch : Nasi perang, sayur dan ayam masak suka hati. Blend serai, bawang, cili kering, cili padi campur dgn ayam & tomato. Letak garam secubit & masak dalam air fryer. Sedap jugak. #eatclean #sukusukuseparuh
  • 20 1 an hour ago
  • #misisihatmakqal Day 110💪🏻
[ 1st Meal ]
.
• 1/3 Cup Nasi Putih
• Sayur Masak Lemak Putih
• Ayam Goreng
• Sambal Ketuk
.
Alhamdulillah...kenyang M...
  • #misisihatmakqal Day 110💪🏻 [ 1st Meal ] . • 1/3 Cup Nasi Putih • Sayur Masak Lemak Putih • Ayam Goreng • Sambal Ketuk . Alhamdulillah...kenyang Mak arini..lama rasenye tak ber-sambal ketuk😂 habis pijo bibiorrr 🤣 . Lepas Zohor ni Mak akan keluar untuk POS Pinggan #sukusukuseparuh batch ke 3..moga dipermudahkan la semua..malam nanti Mak akan update tracking NO satu2 okeh...minta maaf banyak2 dan terima kasih kat semua sebab sabar menunggu🙏🏻❤️ . Untuk batch seterusnya Mak akan open order kalau kilang betol2 ade ready stock, tak nak dah tunggu lama2...Mak stress nakkk😣 . Akhir kate...Selamat Ber-SukuSukuSeparuh semua🙋🏻‍♀️❤️ . . . #misisihatmakqal #dietmakannasi #portioncontrol #sukusukuseparuh #alhamdulillah
  • 210 15 an hour ago
  • Day 19 #berpantang #menupantang .
.
Nasi putih + sup ayam rebus + sawi + ayam bakar lada hitam + air suam kosong 💕
.
.
Minggu ketiga berpantang ni...
  • Day 19 #berpantang #menupantang . . Nasi putih + sup ayam rebus + sawi + ayam bakar lada hitam + air suam kosong 💕 . . Minggu ketiga berpantang ni berat ummi mcm degil nak turun lagi 😊💪💪💪 dok 58.6 kg dah tak mau turun adeh 😅😅😅 walau pun dah eat clean. . . Bila dah identify kenapa??? Rupanya air kosong minum tak byk dan tak cukup sampai 2-3 liter . Rehat pun macam tak cukup sebab baby byk qiyam akhir2 ni hehe 😆😆😆 . . #26daystogo #fullybreastfeeding #sukusukuseparuh #eatclean #reduceto50kg
  • 6 0 an hour ago
  • MAKAN NASI & TURUN BERAT BADAN 😋🎉..
.
Sebenarnya tak susah pun makanan sihat. Pastikan bukan makanan bergoreng, processed food, takde gula.
.
Pas...
  • MAKAN NASI & TURUN BERAT BADAN 😋🎉.. . Sebenarnya tak susah pun makanan sihat. Pastikan bukan makanan bergoreng, processed food, takde gula. . Pastu wajib makan ikut portion yang betul. Senang je, guna konsep #sukusukuseparuh. Suku pinggan nasi, suku pinggan lauk & separuh sayur & buah. Konfem kenyang sampai petang! Bonus tak mengantuk & bertenaga sampai petang 😍.. . . |Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN| - Turun berat 5-30kg 2019 - Group coaching awesome - Mealplan mudah untuk kurus - Coaching Group yang Supportive - Kelas Kurus Online - Food Diary Checking, Homework - Reward - Ebook Resipi Sihat - 100% ONLINE & EFFECTIVE ‼️DAFTAR SEKARANG‼️ 🌸Herbalife Coach: PROGRAM KURUS/NUTRISI SIHAT 📱Coach Saidah 019-9876331 (Tekan link bio untuk details) . #onlinecoaching #sayacoachherbalife #teamsurikurus #programkurus30hari
  • 4 1 1 hours ago
  • Ramai bgtau "Coach, saya tak lapar lah.. Boleh tak saya skip lunch. Saya makan biskut2 je."
.
Haa.. Tak makan nasi tapi makan biskut je. Pas tu ing...
  • Ramai bgtau "Coach, saya tak lapar lah.. Boleh tak saya skip lunch. Saya makan biskut2 je." . Haa.. Tak makan nasi tapi makan biskut je. Pas tu ingat boleh turun berat badan dengan lebih cepat. Jawapannya, TAK MUNGKIN ! . Lunch kena makan dengan seimbang. Tak kira lapar ke tak, kena makan dengan seimbang jugak. Kalori dan nutrisi seharian perlu lengkap dan mengcukupi. Sekiranya tak cukup, ha nnti makan ngarut pulak. Ataupun boleh rasa cepat letih dan lemah. . Biskut2 ni mengandungi transfat, marjerin semua ni transfat. Dan makan biskut sahaja, tak cukup nutrisi yang seimbang tapi kalori tinggi. Haa tu lah buat anda tak kurus2 walaupun makan sikit. . So kenapa nak seksa sendiri sngt ? Makan sikit2 tapi berat tak turun2, ada yang makin naik lagi 😅 Cepat letih pulak 😅 . Lunch, makan dengan seimbang ! Nasi, NO PROBLEM ! Ingat, #sukusukuseparuh ! . TURUN BERAT BADAN DALAM 21 HARI DENGAN SIHAT BERTENAGA KLIK LINK IN BIO 🔥🔥🔥 Instagram: @chinwenchinwen Coach Wen: 017 - 966 3809
  • 3 0 2 hours ago