#tipskurus Instagram Photos & Videos

tipskurus - 842.7k posts

Top Posts

  • NASI TAK MAKAN? TAPI MAKAN MEE, ROTI, BISKUT DAN CORNFLAKE?
.
Ramai yang nak kurus dengan tak makan nasi. Tapi bila di tanya makan apa? Ada yang ma...
  • NASI TAK MAKAN? TAPI MAKAN MEE, ROTI, BISKUT DAN CORNFLAKE? . Ramai yang nak kurus dengan tak makan nasi. Tapi bila di tanya makan apa? Ada yang makan mihun, biskut, oat, cereals, roti dan sebagainya. Tu semua sama je, karbohidrat juga. Dan kalorinya lebih kurang sama dengan nasi. . Nak buat defisit kalori dengan tak makan nasi, tapi breakfast cereals yang di makan secawan dah sama kalorinya dengan 2 senduk nasi. . Sebab tu berat susah nak turun. Nasi tak makan, benda lain dibedal. Pastu mengadu craving macam-macam. . Nak kurus anda WAJIB ada ilmu, teknik & meal plan yang betul. Sebab tu saya syorkan anda semua jadi student Cikgu Diet. Semua ni akan diberikan. Takyah pening2. . Pendaftaran sesi Mac sedang dijalankan. Untuk maklumat lanjut, > DM NAMA & NO.TELEFON ANDA < > DM NAMA & NO.TELEFON ANDA < > DM NAMA & NO.TELEFON ANDA < . CEPAT! Sejak dilancarkan 2 minggu lepas, lebih hampir 30 orang yang dah mendaftar. Kuota kami cuma ada 50 je. Jangan tangguh, daftar sekarang! . Kredit gambar : Cawangan Pemakanan KL & Putrajaya
  • 610 9 yesterday
  • ..
Antara sayur-sayuran yg mengandungi kalori yg rendah & dalam kuantiti yg sikit. Ianya juga kaya dgn nutrisi, minerals & mengenyangkan.
.
Amat se...
  • .. Antara sayur-sayuran yg mengandungi kalori yg rendah & dalam kuantiti yg sikit. Ianya juga kaya dgn nutrisi, minerals & mengenyangkan. . Amat sesuai bagi anda yg tengah berdiet. Ada antaranya megandungi fiber yg tinggi. Ini akan dapat membantu anda rasa kenyang lebih lama. . . Jom join "Fat Loss Challenge" dimana anda akan dididik cara yg betul & sihat utk turunkan berat badan. Paling penting dapat kekalkan berat yg ideal! . . . Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! Wasap Coach Saf 019 3543288 SEKARANG! .
  • 541 6 2 days ago

Latest Instagram Posts

  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 1 0 6 minutes ago
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 1 0 10 minutes ago
  • CREAM CHEESE FINGER SANDWICHES

INGREDIENTS
•	1 1/2 CUPS ASSORTED VEGETABLES, CHOPPED (SUCH AS ENGLISH CUCUMBER, PEELED CARROT, BELL PEPPER, WATERC...
  • CREAM CHEESE FINGER SANDWICHES INGREDIENTS • 1 1/2 CUPS ASSORTED VEGETABLES, CHOPPED (SUCH AS ENGLISH CUCUMBER, PEELED CARROT, BELL PEPPER, WATERCRESS, BABY SPINACH, AND RED ONION) • 1 8-OUNCE CONTAINER CREAM CHEESE (SOFTENED) • 30 GM AVOCADE SLICES • SALT (TO TASTE) • PEPPER (TO TASTE) • 2 LOAVES WHOLEMEAL BREAD NEW YEAR NEW YOU. Order @ezdiet 35days special weightloss program & lose 10-15kg after u complete the program. Sampai bila azam utk kurus setakat azam je. Order je @ezdiet meal plans. Order now at www.ezdiet.com.my
  • 38 6 12 minutes ago
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 1 0 13 minutes ago
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️
by EverGlitzBeauty
.
👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty
.
‼️KHAS UTK ME...
  • ⭐️NO.1 FAT BURNER EXTRA BOOSTER SLIMMING⭐️ by EverGlitzBeauty . 👍KELEBIHAN GABUNGAN JUS SLIMMING + GREEN COFFEE by EverGlitzBeauty . ‼️KHAS UTK MEREKA YG MEMPUNYAI BERAT BADAN 80KG KEATAS‼️ . ✔️Menurunkan berat badan lebih 5X ganda lebih efektif ✔️Mengawal selera makan ✔️ Menambah tenaga dan kecergasan sepanjang hari ✔️Bertindak sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox ✔️Membaiki sistem percernaan ✔️ Mengurangkan masalah perut buncit ✔️Merendahkan kolestrol dalam badan ✔️Meningkatkan metabolisma badan ✔️Melawan kelesuan ✔️Membantu Meningkatkan Tahap Imunisasi Badan ✔️Mengecil perut,peha & pinggul👍👍👍 . . 👉Kenapa ANDA Perlu Ambil EXTRA BOOSTER SLIMMING by EverGlitzBeauty Ini : . ✔️Tidak perlu diet yg ketat ✔️Tidak perlu berlapar ✔️Tidak perlu kurangkan makan nasi/kaborhidrat ✔️ Sesuai untuk lelaki atau perempuan ✔️ 100% daripada buah-buahan berkesan untuk menurunkan berat badan produk yang selamat di gunakan dan standard penyulingan yang di luluskan ✔️Berkesan dengan cepat dan tidak ada kesan kembali gemuk walaupun berhenti ✔️Tiada kesan cirit birit atau kesan sampingan yang tidak menyenangkan ✔️Fokus pada tempat-tempat lemak yang senang berkumpul terutama sekali bahagian pipi, lengan, perut, paha dan pinggul . . 😍Meal Plan akan diberikan😍 . . ‼️Offer RM70 sahaja dari harga asal RM140‼️ . . 😍Jom dapatkan No.1 Fat Burner Slimming Juice by EverGlitzBeauty . . #workshopbodycunbychefriz #chefriz #chefsado #chocofit #jusslimmingeverglitzbeauty #choconightdetoxeverglitzbeauty #ubatkurus #ctdk #emmamaembong #nursajat #chocodream #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #bizziboddy #kuruscepat #chocoslim #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #bodydream # #dietcepat #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus #greencoffeeviral
  • 2 1 14 minutes ago
  • #Repost....@chocofit.hot.kl.selangor
.....
.
Re Stock order utk regular cust dan agen..
Semalam baru je ambil.. Ni kena ambil lagi..
..
Jika anda G...
  • #Repost....@chocofit.hot.kl.selangor ..... . Re Stock order utk regular cust dan agen.. Semalam baru je ambil.. Ni kena ambil lagi.. .. Jika anda GEMBIRA tepuk tangan.. Jika anda nak lebih GEMBIRA Reg agen jana pendapatan lebih over still ada.. .. Agent wanted Sabah Sarawak Brunei Indonesia .. Jangan lepaskan peluang yg ada join bisness Product minuman diet yg sudah VIRAL 2 NEGARA MALAYSIA INDONESIA.. .. CHOCOFIT SESEDAP CHOCOLATE BELGIUM MINUMAN SELEPAS SARAPAN DIET BUAT RAMAI YG TERUJA.. . CHOCOFIT rase coklat belgium yang sangat sedap selepas breakfast.. Skrg bantai makan apa saja takyah takut gemuk dengan Chocofit🍫 Lemonfit🍋 & Chococurve okay❤ 📣📣 BERITA BAIK, ATAS PERMINTAAN RAMAI, PROMO KOMBO HARGA KETUK MEJA DITERUSKAN!! Promosi, beli 3kotak CHOCOFIT🍫 & 1kotak LEMONFIT🍋percuma CHOCOCURVE LOTION yang bernilai RM48 & shaker limited edition Royal Blue pearl color yg sgt cun.. . Selagi stock masih ada ya😍 *sapa nak #COD DENGAN SEGERA🚘🚘 KL SELANGOR CHOCOFIT 🚗COD⚡⚡☂☂🔥🔥 🚘COD KL SELANGOR & 📬POSTAGE SETIAP HARI SEMENANJUNG & SABAH S'WAK 👇👇Cepat2 wsap no: Dibawah 📲+012-269.1425 feez 📲+012-269.1425 feez 📲+012-269.1425 feez . #chocofit #lemonfit #lemon #chocolateforfitness #nakkurus #cepatkurus #airsedap #slimmingproductmalaysia #bestslimmingproductmalaysia #dropshipwanted #dropship #agentwanted #jomkurus #tipskurus #tipscantik #cepatkurus
  • 0 1 20 minutes ago
  • .
Siapa belum kenal? Ini Sya, one of our ultimate result. BERJAYA LOSS 34KG dengan #luslimlabeb!
.
Bukan dalam 10 hari bukan 20 hari tapi hampir 6 ...
  • . Siapa belum kenal? Ini Sya, one of our ultimate result. BERJAYA LOSS 34KG dengan #luslimlabeb! . Bukan dalam 10 hari bukan 20 hari tapi hampir 6 bulan.. Lama ke 6 bulan niii? Tak lama kalau dah dapat loss 34KG tu memang tak lama! Berbaloi baloi. . Dengan berkat sabar and tak giveup then teruskan lagii sampai lah Sya ni boleh berubah penampilan 360degree! Wowww!! . Terasa bersemangat tak nk lose weight bila tengok transformasi orang lain mcm nii? Siapa yg ada azam untuk jadi lebih sihat lebih yakin berketerampilan? . Comment “BERUBAH 2019!” dkt bawah ni mehhh. Nanti Nana pm sorang2. 💕 . . . #luslimlabeb #luslimlabebresult #KasiBeresItuObes #testimoniluslimlabeb #nakkurus #tipskurus #jomkurus #misikurus
  • 5 0 21 minutes ago
  • Air Masak Boleh Menurunkan Berat Badan

Percaya atau tidak, anda memang boleh mengurangkan berat badan dengan banyakkan minum air.

Hal ini kerana ...
  • Air Masak Boleh Menurunkan Berat Badan Percaya atau tidak, anda memang boleh mengurangkan berat badan dengan banyakkan minum air. Hal ini kerana air boleh meningkatkan rasa kenyang dan meningkatkan kadar metabolik badan. Dalam dua kajian, minum 500ml air masak menunjukkan boleh meningkatkan kadar metabolisma sebanyak 24-30%, sehingga 1.5 jam. Ini bermakna dengan minum 2 liter air setiap hari boleh meningkatkan kadar tenaga anda sehingga 96 kalori sehari. Masa minum air turut memainkan peranan yang penting. Sebaiknya anda minum air setengah jam sebelum makan makanan berat – ini adalah paling efektif. Anda akan lebih cepat rasa kenyang, secara tidak langsung mengurangkan kadar anda makan. Dalam satu kajian, orang yang berdiet minum separuh liter air sebelum makan boleh menurunkan berat badan 44% lebih banyak, dalam jangka masa 12 minggu. #khasiat #minumbanyakair #khasiatminumair #sharing #tipskurus #kongsitips #appecutputrajaya #appecutarmy
  • 1 0 21 minutes ago
  • PILIHAN DI TANGAN KITA💪🏻
.
Yes tak dpt dinafikan lepas bersalin, badan mmg out of shape.. ada stretch mark, ada baby fat di perut, punggung dan p...
  • PILIHAN DI TANGAN KITA💪🏻 . Yes tak dpt dinafikan lepas bersalin, badan mmg out of shape.. ada stretch mark, ada baby fat di perut, punggung dan peha melebar..kulit dan buah dada tak tegang mcm masa anak dara.. . . TAPI......!!!! Kita bukan pokok.. kita mampu mengubahnya.. . Jangan salahkan takdir, jgn salahkan anak2.. kita boleh usaha utk firm kan balik, shaping kan balik, jaga pemakanan, mula bersenam.. jgn pasrah.. jgn tipu sendiri..mana ada kita suka badan kita bam bam.🙈🙈 . Kalau tgok mat salleh, lepas bersalin pun boleh ada six pack.. boleh tone dan shaping kan badan.. . Malah lebih seksi drp sebelum mengandung.. hot mommy...wow..😍😍 kalau mereka boleh lakukan, kita pasti boleh... 💪🏻💪🏻 . Betulkan niat.. nak cantik utk suami.. bukan gelebeh sana sini tp husband maintain je slim.. 😭 ✅UBAH MINDSET ✅SET TARGET ✅COMMIT & EFFORT.. . Jom..💪🏻 masih tak terlambat.. Baru la la jadi hot mama..ouh yeahh.. 💃🏻 . #genganakempat . . Personal coaching & group coaching . . 💯💯💯💯 ON NOTIFICATION untuk tidak terlepas lebih banyak tips menarik dari Adieja 😉 . 💥🔥💥🔥💥🔥💥 Kurus Fit Online Coaching untuk intake MAC 2019 telah dibuka. . Yang serius nak turun berat 3-10KG sempena nak raya boleh la tekan link kat bio kami @adie_ieja . . . Adieja 0166221589
  • 1 1 22 minutes ago
  • TURUNKAN BERAT BADAN ADALAH HIJRAH..
.
Kerana dgn turunnya berat badan mudah utk kita utk beribadah.. .
Dapat solat dgn sempurna, tanpa mengunakan ...
  • TURUNKAN BERAT BADAN ADALAH HIJRAH.. . Kerana dgn turunnya berat badan mudah utk kita utk beribadah.. . Dapat solat dgn sempurna, tanpa mengunakan kerusi, badan sentiasa bertenaga, mudah utk bangun beribadah ... . Berlebihan berat badan merupakan punca kpd sakit lutut dan tumit krn kaki terpaksa tampung bebanan yg berat. . Klau g jumpa doktor pon doktor akan nasihatkan utk turunkan berat badan. . Yes. Kali ni coach buka kepada yang SERIOUS nak kurus Dan nak turunkan 3-10kg Bulan Mac ini 💃💃💃 . . Adakah anda akan jadi Salah satu peserta Kurus Online Coaching season 43 ni? ❤❤❤ Jom mulakan AZAM TAHUN 2019 anda untuk tukar lifestyle anda dengan lebih sihat. . Admin suggest untuk follow coach awesome ni: @naira.fittrainer @naira.fittrainer @naira.fittrainer . Coach ni dah berjaya tolong ramai orang capai berat ideal tau. So follow coach @naira.fittrainer untuk tips2 kurus and sihat harian 💪🏻🔥 untuk join Program boleh klik link di bio @naira.fittrainer untuk detail program. . Tag kawan2 yang nak kurus tu..dah kurus baru rasa selesa dengan badan dan rasa best utk beribadah 😊 Whatsapp Coach Ainni 019-2265702 . #tipskurus #tipsmakansihat #onlinecoaching #naksihat #March2019 #menusihat #Azam2019 #GoodBye2018 #Hello2019 #ChineseNewYear
  • 51 1 25 minutes ago
  • Oats semakin menjadi trend pemakanan bagi mereka yang nak kurus. 
Ada oat baik dan ada oat tak baik. Ikuti perkongsian daripada Hafiz Sulaiman di b...
  • Oats semakin menjadi trend pemakanan bagi mereka yang nak kurus. Ada oat baik dan ada oat tak baik. Ikuti perkongsian daripada Hafiz Sulaiman di bawah. Pastikan anda kenali dulu jenis oat-oat ini sebelum membeli. Takut nanti diet anda tak menjadi. Quaker Oats ada beberapa jenis yang popular. Instant, Quick dan flavoured. Bagi yang diet untuk kurus dan sihat, pemilihan jenis oat yang sesuai mungkin memberi impak yang berbeza dengan ketara. Beza antara instant oats dan quick oats ialah kaedah PEMPROSESANNYA. Instant oats merupakan oat yang paling banyak diproses. Ia sudah sedia masak, dikeringkan, digelek dan dilenyek sangat nipis. Maka teksturnya sangat halus dan berkrim apabila bercampur dengan air panas. Oat jenis segera ini boleh terus dimakan. Quick oats pula ialah oat instant yang dipotong kurang nipis berbanding instant oat. Maka ia perlu dimasak seminit dua. Rolled oats merupakan oat yang sudah digelek namun belum dimasak . Rolled oats juga dipotong lebih tebal. Maka ia perlu dimasak selama lebih kurang 5 minit. Ia juga dipanggil oat “peseng lama” oleh orang terengganu. Beginilah caranya oat dimakan oleh orang putih zaman dahulu kala. Potong halus dan gelek. Lepas tu masak atas dapur. Oat yang paling kurang diproses ialah oat jenis “steel cut”. Oat jenis ini dipotong kasar-kasar daripada bijirin oat yang dipanggil oat groat. Bila dikunyah rasanya kenyal dan kekacangan sedikit perisanya. Apabila diperhatikan pemprosesannya adalah secara fizikal semata tanpa bahan aditif apatah lagi bahan kimia. Kandungan nutrisi di dalam kesemua jenis oats masih sama walaupun berat semuanya sama. Namun begitu, perbezaan paling besar yang memberi impak kepada kesihatan ialah KADAR PENYERAPANNYA. Semakin halus sesuatu oatmeal, semakin cepat penyerapannya ke dalam badan. Walaupun jumlah serat di dalamnya sama. Steel cuts paling kurang diserap menjadi gula ke dalam darah. Rolled oats lebih mudah diserap. Akhirnya quick oats dan instant oats paling senang diserap ke dalam darah sebagai gula. Makan oats instant (dan quick) dari sudut kadar penyerapan gula adalah lebih dahsyat. Sambungan di komen.. CIKGU KURUS : 012-7722936 #tipsdiet #tipskurus #nakkurus
  • 15 0 30 minutes ago
  • Betapa air kosong sangat bagus untuk badan kita...
.
Cuba senaraikan kat coach apa yang bagus utk badan kita bila kita minum air manis mcm teh tari...
  • Betapa air kosong sangat bagus untuk badan kita... . Cuba senaraikan kat coach apa yang bagus utk badan kita bila kita minum air manis mcm teh tarik,air berkarbonat dan seangkatan...🤔🤔🤔🤔🤔🤔 . Jom mula skrg...cube try minum 1 gelas dulu dan tingkatkan sedikit demi sedikit... . Nak tahu x macam mana nak cukupkan pengambilan air seharian.... . Personal coaching & group coaching . . 💯💯💯💯 On Notification untuk tidak terlepas lebih banyak tips menarik dari Adieja 😉 . 💥🔥💥🔥💥🔥💥 Kurus Fit Online Coaching untuk intake MAC 2019 telah dibuka. . Yang serius nak turun berat 3-10KG sempena nak raya boleh la tekan link kat bio kami @adie_ieja . . . Adieja 0166221589
  • 5 2 31 minutes ago
  • Ramai yg #obses nk kuyus ada yg sampai xmakan ada yang ambil mcm mcm ubat kurus..kesan buruk bakal nk hadapi masa akan datang langsung xfikir janji...
  • Ramai yg #obses nk kuyus ada yg sampai xmakan ada yang ambil mcm mcm ubat kurus..kesan buruk bakal nk hadapi masa akan datang langsung xfikir janji kurus.. Dah kurus tapi muka letih, x bermaya, lesu kadang nmpak tua dari usia..sayang sayang Amalkan set kopi kurus kerengga dgn consistent insyaa Allah anda dapat berat badan yg ideal..tambahan dapat bonus lagi..bonus tu adalah kurus dapat muka berseri kulit cantik dan bertenaga..jom sis guide hingga loss kg, siap bg tips rahsia cepat kurus lagi ❤️ Klik link bio Pm saya untk info lanjut atau whatsapp : 0192417079 Www.wasap.my/60192417079 #agentwanted #dropshipwanted #kopi #klubna #kopikurusviral #teakurus #kopisihat #jakel #tv3 #raya #seluruh #TIPSKURUS
  • 5 0 34 minutes ago
  • Ramai yg #obses nk kuyus ada yg sampai xmakan ada yang ambil mcm mcm ubat kurus..kesan buruk bakal nk hadapi masa akan datang langsung xfikir janji...
  • Ramai yg #obses nk kuyus ada yg sampai xmakan ada yang ambil mcm mcm ubat kurus..kesan buruk bakal nk hadapi masa akan datang langsung xfikir janji kurus.. Dah kurus tapi muka letih, x bermaya, lesu kadang nmpak tua dari usia..sayang sayang Amalkan set kopi kurus kerengga dgn consistent insyaa Allah anda dapat berat badan yg ideal..tambahan dapat bonus lagi..bonus tu adalah kurus dapat muka berseri kulit cantik dan bertenaga..jom sis guide hingga loss kg, siap bg tips rahsia cepat kurus lagi ❤️ Klik link bio Pm saya untk info lanjut atau whatsapp : 0192417079 Www.wasap.my/60192417079 #agentwanted #dropshipwanted #kopi #klubna #kopikurusviral #teakurus #kopisihat #jakel #tv3 #raya #seluruh #TIPSKURUS
  • 5 0 34 minutes ago
  • Ramai yg #obses nk kuyus ada yg sampai xmakan ada yang ambil mcm mcm ubat kurus..kesan buruk bakal nk hadapi masa akan datang langsung xfikir janji...
  • Ramai yg #obses nk kuyus ada yg sampai xmakan ada yang ambil mcm mcm ubat kurus..kesan buruk bakal nk hadapi masa akan datang langsung xfikir janji kurus.. Dah kurus tapi muka letih, x bermaya, lesu kadang nmpak tua dari usia..sayang sayang Amalkan set kopi kurus kerengga dgn consistent insyaa Allah anda dapat berat badan yg ideal..tambahan dapat bonus lagi..bonus tu adalah kurus dapat muka berseri kulit cantik dan bertenaga..jom sis guide hingga loss kg, siap bg tips rahsia cepat kurus lagi ❤️ Klik link bio Pm saya untk info lanjut atau whatsapp : 0192417079 Www.wasap.my/60192417079 #agentwanted #dropshipwanted #kopi #klubna #kopikurusviral #teakurus #kopisihat #jakel #tv3 #raya #seluruh #TIPSKURUS
  • 7 0 35 minutes ago
  • Do dan DOnt's yang disarankan pasca Waxing :

1. Gunakan pakaian yang loose karena kulit Kamu membutuhkan ruang untuk bernafas setelah di wax. Peng...
  • Do dan DOnt's yang disarankan pasca Waxing : 1. Gunakan pakaian yang loose karena kulit Kamu membutuhkan ruang untuk bernafas setelah di wax. Penggunaan pakaian ketat hanya akan membuat kulit mudah teriritasi dan infeksi. Hindari untuk memegang terlalu sering pada area yang baru saja di wax. Ini bisa membawa dan menyebarkan bakteri yang bisa masuk karena pori-pori kulit sedang terbuka. 2. Jangan menggunakan lotion, gel atau deodoran pada area yang baru saja di wax. Lakukan ini setidaknya keesokan harinya. Pastikan area tersebut tetap bersih dan bebas dari produk berbahan kimia apapun. 3. Hindari suhu panas, sauna atau bahkan sun bathing jika Kamu adalah penggemar berjemur. Panas yang berkepanjangan bisa memperburuk ruam yang ada di kulit Kamu. #SegerSnowTips #AlamidanHalal #WarisanKecantikan
  • 5 1 41 minutes ago
  • Setiap hari tubuh kita terpapar oleh racun, baik dari luar tubuh maupun dari dalam tubuh. Dari makanan yang kita makan pun kita bisa mendapatkan ra...
  • Setiap hari tubuh kita terpapar oleh racun, baik dari luar tubuh maupun dari dalam tubuh. Dari makanan yang kita makan pun kita bisa mendapatkan racun, dari sisa-sisa hasil metabolisme atau fungsi yang dilakukan tubuh. Untuk itu, detoksifikasi diperlukan untuk membantu mengeluarkan racun dari tubuh. Tubuh perlu beristirahat sebentar untuk membersihkan dirinya. Di dalam tubuh sendiri sebenarnya sudah ada mekanisme khusus untuk membuang racun, seperti dari keringat atau air kencing. Namun, ada baiknya Anda juga turut membantu tubuh membersihkan racun. Setelah Anda melakukan detoksifikasi, tentu Anda merasa tubuh lebih segar dan lebih bugar. Bagaimana cara mengeluarkan racun dari tubuh? Ada banyak cara yang bisa Anda lakukan untuk mengeluarkan racun dari tubuh. Mulai dari cara yang mudah dan murah atau cara yang sedikit membutuhkan usaha dan uang. Anda bisa memilih sendiri mana yang lebih cocok untuk Anda. 1. Puasa 2. Minum air lebih banyak 3. Lakukan aktivitas yang dapat mengeluarkan keringat 4. Konsumsi lebih banyak sayur dan buah 5. Jauhkan kebiasaan yang tidak baik (rokok, alkohol) 6. Kurangi konsumsi gula 7. Minum air lemon setiap pagi Anda bisa minum air lemon setiap pagi saat lambung masih kosong , hal ini dapat membantu tubuh melakukan detoksifikasi sebelum proses dalam tubuh lainnya mulai bekerja. Air lemon dapat membantu menjaga keseimbangan tubuh, membersihkan tubuh Anda dari racun, dan juga melancarkan pencernaan. Anda mungkin dapat merasakan hasilnya setelah Anda melakukan rutinitas ini dalam jangka panjang. . Ready yaaaa😍 . Sari lemon dan jus diet sudah ready di Jogja💕 Yukk yang mau pesan sebelum kehabisan lagi😂 Yang mau dikirim juga boleh, bisa dikirim ke seluruh Indonesia ataupun ke luar negeri👻 Sari lemon: 95.000 Jus Diet: 85.000 Bisa ambil di rumah/Go-Jek area Jogja😉 Untuk informasi lebih lanjut dan pemesanan: DM IG ❌ NO WA ❌ . #dietsehat #dietsehatalami #dietbolehbegojangan #tipsdiet #tipskesehatan #loseweight #alami #manfaatlemon #sarilemonjogja #sarilemonjogjamurah #sarilemonreadystock #jogjacod #langsingajaib #agensarilemon #agenbesarsarilemon #agensarilemonjogja #tipscantik #tipskurus #tipslangsing #jogjacod #jogjacodsarlem #jog
  • 0 0 46 minutes ago